Se închid școlile în toată țara. Decizia ministerului Educației

Școlile vor fi închise cel puțin 3 zile în perioada alegerilor, a anunțat vineri seară ministrul Educației, Monica Anisie.

În funcție de decizia autorităților locale, este posibil să fie alocată și a patra zi liberă, așa cum s-a decis deja în București.

Ministrul Educației a anunțat vineri că elevii din întreaga nu vor merge la școală vineri – 25, luni – 28 și marți – 29 septembrie.

În București, școlile vor fi închise și joi, 24 septembrie.

Ministrul Educației a precizat că în această perioadă orele vor continua online.  Este luată în calcul și posibilitatea ca, în funcție de decizia autoritățillor, școliele să fie închise și joi în toată țara.

Asta nu înseamnă că elevii nu vor face orele. Cursurile se vor desfășura online în această perioadă.

“Chiar dacă se închid şi se suspendă cursurile fizic, orele vor continua online. La nivel național se vor închide toate unitățile de învățământ vineri, luni și marți în vederea desfăşurării alegerilor.

Luni dimineaţa va avea loc o consultare cu asociaţiile comunelor, oraşelor şi municipiilor şi uniunea consiliilor judeţene cu Ministerul Educaţiei prin care să stabilim dacă se vor închide şi vineri, în funcţie de localităţile şi şcolile în care se desfăşoară procesul educaţional”, a declarat Monica Anisie.

Ministrul a mai precizat că luni şi marţi cursurile fizic rămân suspendate pentru a se igieniza şi dezinfecta toate sălile în care a avut loc procesul electoral.

Luni, autoritățile urmează să stabilească dacă școlile vor fi închise și joi în toată țara.

Anterior vineri, premierul Ludovic Orban a anunţat că timp de mai multe zile cursurile se vor desfăşura online, pentru a permite pregătirea secţiilor de votare şi dezinfectarea ulterioară a sălilor de clasă. Numărul de zile nu a fost încă decis, dar va fi stabilit prin ordin al ministrului Educaţiei, a precizat el.

„Cu siguranţă vor exista zile în care se vor desfăşura cursurile online, se vor suspenda cursurile şi se vor desfăşura online, pentru că avem nevoie de cel puţin o zi pentru a pregăti localurile secţiilor de votare, în condiţiile în care multe localuri sunt în şcoli.

De asemenea, vom avea nevoie de cel puţin o zi pentru a asigura dezinfecţia şi pregătirea claselor care au fost secţii de votare pentru reprimirea copiilor”, a afirmat premierul Ludovic Orban. Potrivit acestuia, decizia finală se va lua după consultarea tuturor factorilor implicaţi.

„Când vom stabili exact numărul zilelor în care cursurile se vor desfăşura online vom anunţa public şi, cel mai probabil, va fi decis printr-un ordin al ministrului Educaţiei”, a mai afirmat premierul.
Alegerile locale vor avea loc duminică 27 septembrie, urmând a fi organizate peste 18.000 de secţii de votare, cele mai multe în unităţi de învăţământ.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *