UDMR sprijinită de Budapesta în alegeri. Mii de unguri vin în România să voteze. Ce fac autoritățile române?

Zeci de autocare, microbuze și mașini au fost pregătite în Ungaria pentru a-i aduce acasă pe acei tîrgumureșenii care sunt plecați în țara vecină și pentru a sprijini implicit votarea candidaților UDMR.

În această idee, Ungaria a suspendat controalele COVID 19 pentru 24 de ore, dacă turistul prezintă ștampila VOTAT pe cartea de identitate.

Opinia publică din Transilvania așteaptă o poziție oficială din partea MAE și a președintelui Klaus Iohannis.

Maghiarii cu dublă cetăţenie, română şi ungară, care locuiesc în Ungaria, dar vor vota la alegerile locale din România nu vor fi obligaţi să intre în carantină la întoarcere, a anunţat vineri Tamas Menczer, secretar de stat în Ministerul de externe de la Budapesta, citat de MTI.

Într-un mesaj video, Menczer a afirmat că este important ca toţi alegătorii să meargă la vot. El a adăugat că celor care trec frontiera li se va aplica un autocolant pe cartea de identitate în secţiile de votare din România, iar acesta va constitui dovada prezenţei la urne.

Iată ce anunță UDMR:

”VINO ACASĂ, VOTEAZĂ ȘI TU! LA ÎNTOARCERE CU AUTOCOLANTUL VOTAT DE PE SPATELE CĂRȚII DE IDENTITATE DOVEDEȘTI PARTICIPAREA TA LA VOT. ASTFEL NU VEI INTRA ÎN CARANTINĂ. ATENȚIE: DOAR ÎN INTERVALUL – DUMINICĂ DIMINEAȚĂ DE LA ORA 8 PÂNĂ LUNI DIMINEAȚĂ LA ORA 9 POȚI REVENI ȘI INTRA ÎN UNGARIA FĂRĂ PROBLEME!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *