Nicușor Dan vine la Primăria Capitalei. Începe curățenia de toamnă. „Nu vor mai rămâne acolo”

Candidatul independent Nicuşor Dan, susţinut de PNL şi USR PLUS, a obţinut 42,78% dintre voturi pentru funcţia de primar general al Capitalei, iar actualul edil, Gabriela Firea, candidatul PSD – 37,99%, potrivit datelor parţiale ale Biroului Electoral Central, după numărarea a aproximativ 95,29% dintre voturi.

Întrebat ce va face prima dată după ce va ajunge, oficial, în locul Gabrielei Firea, Nicușor Dan a spus, la B1TV că „demiterea directorului Direcției Juridice”.

Nicușor Dan începe mare restructurare „Există compartimente supradimensionate”

În prima zi după calegerile locale. noul primar al Capitalei, Nicușor Dan este hotărât să facă ordine.

„Vor fi evaluate și compartimentele din primărie și administrațiile din subordine. Sunt 35.000 de angajați, ei nu sunt doar funcționari publici, ci și medici, personal medical din cele 19 spitale, șoferii STB, personalul tehnic, cei de la Termoenergetica…

Există în Primăria Capitalei oameni competenți care, fără îndoială, își vor păstra locurile de muncă. Există oameni care, în urma procesului de restructurare, nu vor mai rămâne acolo”.

Noul primar al Capitalei a spus că sunt vizate „companiile municipale. Aproape toate vor dispărea, mai puțin Termoenergetica. Nu văd vreo una care să aibă vreo șansă să rămână”.

Nicușor Dan: Șefimea numită politic va dispărea

„În unele dintre ele muncesc oameni competenți… ei se vor întoarce în administrație”, a mai spus Nicușor Dan la B1TV, precizând că „șefimea numită politică” va dispărea.

Totodată, Nicușor Dan a afirmat că „este posibil să există compartimente supradimensionate sau după digitalizare să nu-și mai găsească sens”.

Cum a câștigat Nicușor Dan alegerile

Nicuşor Dan şi-a făcut campanie pornind de la ce nu a făcut Gabriela Firea,a arătat un Bucureşti în paragină, prost gospodărit după 4 ani de administraţie PSD, a arătat „jaful” din companiile municipale şi angajările făcute la acestea (foşti angajaţi ai Primăriei Voluntari, apropiaţi ai primarului, fini etc) – „caracatiţa Firea”.

Cele mai importante puncte din programul electoral sunt: înfiinţarea unei linii de metrou de suprafaţă pe actuala infrastrucură CFR, construirea a 15 parcări park&ride la principalele intrări în oraş, Centura Verde a Bucureştiului şi o pădure urbană de 20 ha în spatele stadionului Ghencea, înlocuirea a 300 km de conductă din reţeaua principală de termoficare.

Pe social, cele mai importante promisiuni sunt: menţinerea ajutorului social pentru persoanele cu handicap şi acordarea unui ajutor pentru părinţii care nu prind loc la grădiniţele de stat ca să-şi dea copiii la privat. Sloganul de campanie: „Împreună construim noul Bucureşti”.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *