Inspectoratul Școlar, decizie șoc! Se închid toate școlile sin București

Toate unitățile de învățământ din Capitală se vor închide, luni, potrivit unui anunț făcut de Inspectoratul Școlar București. Cu toate acestea, cursurile vor fi reluate potrivit scenariului valabil în fiecare școală, începând de marți.

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a anunțat, joi, că luni, de Ziua Mondială a Educaţiei, elevii nu vor face cursuri. Potrivit Roxanei Cercel, purtătorul de cuvânt al IS București, această zi este nelucrătoare.

„Luni, în Bucureşti, conform Contractului colectiv de muncă, este zi nelucrătoare”, a spus Cercel.

Așadar, elevii vor fi scuțiți să de la cursuri, chiar și de la cursurile online.

600 de școli sunt închise în țară

Monica Anisie a anunțat că aproximativ 600 de unutăți școlare sunt închise în acest moment în întreaga țară. Așadar, elevii de la aceste școli, timp de două săptămâni vor vace numai cursuri online.

La Bucureşti nouă unităţi de învăţământ vor să treacă la scenariul roşu, iar decizia finală va fi luată în Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență.

Situația școlilor la data de 30 septembrie, în țară

Ministerul Educației și Cercetării a anunţat că la data de 30 septembrie, în conformitate cu datele transmise de inspectoratele școlare județene (inclusiv Inspectoratul Școlar al Municipiului București), se înregistrează următoarea situație:

12.540 de unități de învățământ în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

4.535 de unități de învățământ în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

581 de unități de învățământ în Scenariul 3 (S3) implică participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online. Menționăm că dintre cele 581 de unități aflate în această situație, numai 139 de unități de învățământ figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate. Diferența de 442 de unități de învățământ rezultă ca urmare a ratei de incidență a cazurilor din localitatea în care funcționează și/sau a infrastructurii școlare/școli în care se execută diverse lucrări de reabilitare. Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *