Politicienii sub controlul DNA. Se pregătește o mare lovitură

DNA face angajări în structurile din teritoriu, după ce SRI mi mai poate face interceptări pentru această instituție.

Conducerea DNA a decis extinderea structurilor teritoriale prin angajarea a 90 de ofițeri și agenți de poliție judiciară.

O hotărâre de Guvern este, în prezent, în dezbatere la Palatul Victoria

Jumătate vor ajunge în serviciile teritoriale ale DNA unde ar exista, susține Executivul un „acut deficit de personale” pentru monitorizarea în timp real a comunicațiilor, supravegheri operative și înregistrări ambientale în spații publice sau private.

În anul 2016, Curtea Constituțională a României a decis ca SRI nu mai poate interceptări pentru DNA.

Astfel  punerea în executare a mandatelor de supraveghere tehnică dispuse în procesul penal se realizează exclusiv de către ofițerii de poliție judiciară din cadrul Serviciul Tehnic al DNA.

În prezent, DNA funcționează cu un număr de 260 de posturi de ofițeri și agenți de poliție judiciară.

„Acest număr de posturi este insuficient în vederea realizării atribuțiilor specifice activității de supraveghere tehnică (gestionarea infrastructurii tehnice suplimentare, monitorizarea în timp real a comunicațiilor interceptate, supravegheri operative și înregistrări ambientale în spații publice sau private)”, spune Guvernul Orban.

DNA susține că are nevoie de personal pentru rezolvarea mai rapidă a cazurilor

„În plus, luând în considerare activitatea specifică de urmărire penală în cauzele de corupție și bunele practici la nivel european se remarcă necesitatea efectuării unor analize operative aprofundate de volume mari de date, prin utilizarea unor aplicații software specializate, însă resursa umană disponibilă pentru îndeplinirea acestor activități este în mod semnificativ limitată.

De aceea, este necesară recrutarea de ofițeri de poliție judiciară cu o pregătire specializată în analiza datelor, iar din cele 90 de posturi de ofițeri și agenți de poliție judiciară pentru care se  solicită suplimentarea, jumătate din acestea sunt destinate serviciilor teritoriale ale Direcției Naționale Anticorupție care se confruntă cu un acut deficit de personal în această privință”, se arată în proiectul guvernamental.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *