China este gata de război. Președintele Xi Jinping a dat ordin soldaților. Stare de alertă în Armata Poporului!

În timpul unei vizite la o bază militară din provincia sudică Guangdong, China, președintele Xi Jinping le-a cerut soldaților să se pregătească de război.

De asemenea, președintele Xi Jinping a afirmat ca toți militarii să-și „concentreze toată mintea și energia pentru pregătirea războiului”.

Xi Jinping le-a spus soldaților „să mențină o stare de alertă maximă”

În acest context, președintele chinez a mai solicitat soldaților din armata țării să fie „absolut loiali, absolut puri și absolut de încredere”.

Scopul principal al vizitei lui Xi în Guangdong a fost să țină un discurs de aniversare a 40 de ani de la înființarea Zonei Economice Speciale Shenzhen, care a fost creată în 1980 pentru a atrage capital străin și a jucat un rol vital în ridicarea Chinei pe locul al doilea între economiile lumii.

Afirmațiile au fost făcute de liderul chinez pe ansamblul unor tensiuni sporite între China și Statele Unite.

SUA vinde arme Taiwanului

În actuala Administrație de la Casa Albă, tensiunile dintre cele două state au ajuns la un punct în care un conflict militar poate izbucni oricând.

Casa Albă a anunțat luni Congresul SUA că intenționează să avanseze cu vânzarea a trei sisteme avansate de arme către Taiwan, inclusiv sistemul avansat de rachete de înaltă mobilitate (HIMARS).

În acest context, Zhao Lijian, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Beijing, a cerut Washingtonului să „anuleze imediat orice plan de vânzare a armelor către Taiwan” și să întrerupă toate „legăturile militare SUA-Taiwan”.

Chiar dacă Taiwanul nu a fost niciodată controlat de Partidul Comunist din China, autoritățile de la Beijing insistă că insula democratică și autoguvernată este o parte integrantă a teritoriului lor, Xi însuși refuzând să excludă forța militară dacă este necesar.

Luician Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *