Am revenit la declarația pe propria răspundere. Este obligatorie!

Consiliul Municipal pentru Situații de Urgență Bucureşti (CMSU) a luat hotărârea de a introduce deplarația pe propria răspundere

În contextul numărului extreme de mare de persoane infectate cu noul coronavirus din ultima perioadă, CMSU a luat hotărârea de a introduce declarația pe propria răspundere pentru toți cei care sosesc pe aeroportul Henri Coandă din Capitală.

Cine este obligat să completeze declarația pe propria răspundere

Potrivit deciziei CMSU, persoanele care se întorc în țară trebuie să completeze această declarație.

În funcție de zona din care se întorc, oamenii vor fi plasați în autoizolare, carantinați în instituții speciale sau chiar spitalizați.

O altă măsură luată de CMSU se referă la unitățile școlare, care vor avea activitatea suspendată începând cu data de 20 octombrie.

În aceste condiții, toate cursurile se vor desfășura în regim online.

De asemenea, s-a instituit obligativitatea purtarii mastii de protectie pe stradă şi în toate spaţiile publice deschise, incusiv la copiii de 5 ani, astfel încât să acopere nasul și gura.

În această conjunctură în care numărul de cazuri de infectare cu noul coronavirus a crescut, se închide activitatea restaurantelor in interior, a teatrelor, cinematografelor și a sălilor de jocuri de noroc.

Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din hoteluri, pensiuni sau alte unități de cazare este permisă pentru persoanele cazate.

Măsurile sunt aplicate pentru o perioadă de 14 zile.

Situația răspândirii noului coronavirus în București și în țară

Decizia CMSU vine după ce rata de infectare în Capitală a ajuns luni la 3,19 la mia de locuitori.

Reamintim că până marţi, 20 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 186.254 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 134.395 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.400 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Bucureştiul şi judeţul Alba au cea mai mare incidenţă cumulată a cazurilor de infectare cu noul coronavirus, calculată în ultimele 14 zile, la mia de locuitori – 3,23 – Bucureştiul şi 3,06 – Alba, potrivit raportului transmis de Grupul de Comunicare Strategică (GCS) la data de 20 octombrie.

O incidenţă de peste 2 la mia de locuitori s-a înregistrat în judeţele Harghita – 2,84, Cluj şi Vâlcea – 2,52, Sălaj – 2,2, Timiş – 2,12, Braşov – 2,09.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *