Planul macabru se pune în aplicare. A început trierea bolnavilor. „Nu se mai face nicio resuscitare”

Spitalele Universitare din Geneva, Elveția, au făcut un apel disperat către toate persoanele cu instruite medicală, precum și către personalul pensionat pentru a ajuta la îngrijirea bolnavilor de COVID-19 care sunt internați.

Elveția se confruntă în această perioadă cu o explozie de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Spitalele sunt arhipline cu bolnavi, iar cadrele medicale nu mai pot face față situației.

În ultimele zile s-a ajuns la o medie de 6.000 de cazuri iar spitalele nu mai aibă unde să interneze pacienții în stare gravă.

Potrivit autorităților, în următoarele zile se așteaptă un nou val de îmbolnăviri.

Autoritățile sanitare estimează că locurile la ATI vor ajunge la saturație între 6 și 18 noiembrie.

Se apropie, așadar, acel moment în care trierea se va face la sânge. În cazul lipsei paturilor la terapie intensivă nu va mai fi făcută nicio resuscitare, arată planul pentru astfel de situații.

Pacienții în vârstă de peste 85 de ani și cei de peste 75 de ani cu boli grave și supraviețuire estimată la mai puțin de 24 de luni nu vor mai fi internați la reanimare.

Elveția se pregătește de ce este mai rău. Declarație cutremurătoare a unui medic român

Medicul de origine română Alexandru Dobrinov, care este stabilit în Elveția de mai mulță ani spune că, deocamdată, situația încă nu este la limită, dar că în două – trei săptămâni, dacă curba de infectare va crește în ritmul actual, măsurile prevăzute în acest plan ar urma să se aplice.

„Avem foarte multe cazuri de infectare, s-au mărit exponențial în două săptămâni”.

Explicația pentru această situație este că măsurile de protecție au fost ridicate, se trăia în mod normal, la evenimentele sportive, stadioanele și sălile de sport permiteau ocuparea a două treimi din locuri.

Au fost evenimente culturale, se relaxase foarte mult situația. Au fost foarte multe contaminări, situația a scăpat de sub control’, a afirmat medicul.

„Aceste măsuri erau prevăzute a se aplica în caz de război, de catastrofă aeriană, când se preciza că trebuie făcut un triaj dacă nu mai sunt paturi la terapie intensivă.

Triajul nu ține de vârstă, acolo scrie că ceea ce contează este speranța de viață după resuscitare, dar e specificat că speranța de viață ține și de vârstă”, a explicat Alexandru Dobrinov.

Lucian Ionescu

1 thought on “Planul macabru se pune în aplicare. A început trierea bolnavilor. „Nu se mai face nicio resuscitare”

 1. Crimele din spitalele Romaniei …

  o poveste trista a ucideri mamei mele Nagy Ana, un eveniment dureros … nepasarea unui sistem
  Mama mea Nagy Ana si a renovat cateva camere din casa. A fost cald in luna iulie 2020 si a transpirat. Nu si a schimbat asa de des bluza plina de transpiratie si a racit.
  A stat acasa vreo 2 saptamani tratandu-se cu ceai, suplimente nutritive, produse naturiste.
  La mama acasa era un instalator, un zugrav si parchetarul care a pus parchetul. Lucrariile au durat circa 2 saptamani.
  Mama fiind tot mai rau a vorbit inca de marti cu doctorita de familie D-na Doctor Craciun Corina care iafacut o programare pe vineri la dansa.
  Vineri 31 iulie 2020 mama sa dus la medicul de familie care ia dat un medicament Trafalic si a trimis o sa faca o radiografie pulmonara.
  Mama a sunat la clinici difetite si cel mai repede a putut efectua o radiografi pulmonara la Medstar pe data de 4 august, desi a insistat nu erau locuri disponibile.
  In data de 3 august simtandu se rau, tata a dat telefon dupa salvare. Mama a refuzat sa mearga fiindui frica ca ia covid din salvare sau din spital.
  Cei de la salvare un barbat si o femeie o au spus ca salvarile sunt dezinfectate in fiecare zi sic a spitalele sunt cele mai sigure locuri unde nu te poti inbolnavi de virus.
  A fost dusa in data de 3 august la UPU Cluj, dupa care a fost dusa la Medicala 2, dupa care a fost dusa la Spitalul de boli infectioase Cluj si inapoi la Upu sip e urma la Medicala 2.
  Pe data de 4 august la analize ia iesit – Covid -19 (SARS-CoV-2 ) Nedetectabil, cei de la Medicala 2, au transfera o la Spitalul de boli infectioase cu diagnosticul de suspiciune de covid.
  La spitalul de boli infectioase a venit cu 3 teste negative efctuate in zilele de 3 si 4 august 2020 – Covid -19 (SARS-CoV-2 ) Nedetectabil
  In 5 august 2020, un alt test efectuat rezultatul era – Covid -19 (SARS-CoV-2 ) Nedetectabil
  In data de 12 august dupa ce era internata de 9 zile la Spitalul de boli infectioase Cluj la testul efectuat scrie rezultatul -– Covid -19 (SARS-CoV-2 ) Incert – Nedetectabil
  Pana in data de 31 august 2020, cand mama a decedat virusul Covid -19 (SARS-CoV-2 ) a aparut tot Incert si Nedetectabil.
  Desi mama le-a spus ca a lucrat, ca si-a renovat casa si ca a transpirat si ca e racita ca are pneumonie, de dubla pneumonie sis a ii dea antibiotic medicii d-na doctor Petric – medic infectionist si d-na doctor Ciobanu Cristina – medic medicina interna ATI, au tratat-o pentru virusul covid.
  Mama le-a spus ca nu a fost plecata niceri de acasa inca din luna martie 2020, nici la bisrica nu a fost, nici la un eveniment public, doar la magazinul Cora dupa cumparaturi medici I au zis ca are virus de 3 saptamani.
  Tatal meu a fost izolat si a stat in carantina la fel si un coleg care a pus parchetul pe jos. Ceilalti muncitori si –au facut testul Igg si le a iesit negativ.
  Cand am intrabat-o pe d-na Petric Augusta si pe d-na Ciobanu sa se uite peste testele negative ale mele si alte tatalui meu a zis ca nu sunt releevante sic a dansa nu o intrtreseaza.
  Am vorbit cu doctori la un numar de telefon mobil si respectiv la central, raspund greu, te si cearta ca tot suni. Iti introduce numele in telefonul lor si iti raspund cand vreau si iti spun o povste care o spun la toata lumea – stati linistit, facem tot ce putem, merge spre bine, nu va ingrijorati suntm centru covid, avem fiinantare … totul o sa fie bine.
  Am cerut pe data de 10 august prin cerere scrisa la secretariatul spitalului, prin care solicit sa mi se elibereze o copie dupa fisa de tratament a mamei, dupa analize, etc sa merg la Spitalul de la Bucuresti Matei Balj unde am vorbit in prealabil si au zis ca sa merg.
  D-l Doctor Cercel a zis ca se uita, ca isi spune opinia, parerea sis a nu imi fac problem ca ma asteapta. A zis ca daca vreau se poate face un transfer la Bucuresti a mamei mele.
  Am pus cererea, am dat telefoane, am fost personal … asteptati.
  Am sunat de cateva ori la juridic, la manager, la sefa de ingrijiri mdicale, la aprovizionare, la secretariat, la doctori …
  Aveti rabdare vi se elibereaza. Nici pana azi 18 septembrie 2020, dupa aproape 2 saptamani si ceva de la decesul mamei nu vor sa imi elibereze fisa si analizele doar prin instant.
  Nu e normal, nu e correct, nu e cinstit, moral, onest … e deptul apartinatorilor sa aibe accs la informatiile medicale ale rudelor apropiate, cum era in cazul meu pentru mama mea.
  Tatal meu era in izolare 14 zile, fratele meu er in Anglia, numai eu putem face si obtine aceste documente medicale.
  Mi au spus ca trebbuia sa mearga mama la notar inainte de a se interna sis a dea o declarative notariala ca ma deleaga si ma imputrniceste pe mine sa am aces la informatiile ei medicale.
  Mi au apus sa merg sa aduc notarul la spital la terapie intensive. Nici un notar nu a vrut sa vina, toti spuneau ca nu am nevoie de procura sa obtin documente medicale pentru mamam mea, ca nu pot veni sa ia procure si declarati la terapie intensive, ba mai mult sic a e o sectie cu covid.
  Am vorbit la juridic cu dl. Biris Sorin care mi a spus si iar ma dus cu zaharelul ca cererea trebuie sa parcurga tot traseul ca pana la urma va fii aprobata, sa am rabrade
  Mama a plecat in vesnicie, au omorat-o si documentele ei medicale, fisa de observatii, analize, ct, rmn, etc tot nu am primit
  Astia sunt oameni, care trateaza pacienti … sunt functionary ai statului rommn, functionari platiti de Ministerul Snatatii, de Consilul Judetean Cluj, Primarie …
  Nu ne au contactat nici un reprezentant al vreunei institute publice din Cluj, de la Bucuresti, de la minister sa ne ajute … sa intervina sa ne elibereze documentele medicale solicitatie.
  Spitalul prin juristul acesteia dl. Biris Cosmin sustine ca ne au eliberat biletul de iesire din spital si biletul de externare sin is suficiente. Celalalte documente is doar entru spital si nu avem acces la ele, nu sunt informatii publice.
  D-na doctor Ciobanu Cristina si d-na doctor Augusta Petric au zis ca nu ne pot face copie la documentele medicale ca sa nu ne infectam, sa nu luam virus, ca sunt in sectia sitalului la terapie intensive, ca sunt foarte contagioase sic a ba mai mult legeanui da dreptul.
  O continui sa povestesc experienta traumatizanta, evenimentele tragice, atitudinea medicilor, a personalului, a managerului spitalului dl. Muresan …
  Va rog ajutati-ma. Alutati l pe tata …
  Distribuiti aceasta postare si daca aveti informatii, propuneri, sugesti, sfaturi … va rugam sa ne ajutati
  Cu multumire Marian Ovidiu Nagy, fiul celei care a fost Nagy Ana, decedata, omorata, lichidata in Spitalul de boli infectioase din Cluj-Napoca, 18 septembrie 2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *