Carantină în România. Hotărârea intră în vigoare de joi!

Abia sosit din vizita oficială în Orientul Mijlociu, premierul Ludovic Orban a convocat o ședință de urgență la care au participat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela și secretarul de stat Raed Arafat.

Mai multe localități intră în carantină timp de două săptămâni.

Întâlnirea din această seară de la Palatul Victoria s-a axat pe noile măsuri pe care oficialitățile vor să le impună pentru diminuarea creșterii alarmante a numărului de noi cazuri de Covid-19.

„La propunerea Comitetelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă din Cluj, Timiş şi Sălaj, comandantul acţiunii, secretarul de stat în MAI Raed Arafat a semnat ordinele de carantinare zonală pentru următoarele localităţi: Gherla din judeţul Cluj; Becicherecu Mic, Dudeştii Noi, Dumbrăviţa, Fibiş, Ghiroda, Giroc, Moşniţa Nouă, Pesac, din judeţul Timiş; Zalău, Cehu Silvaniei, Jibou din judeţul Sălaj”, a transmis, miercuri seară, Grupul de Comunicare Strategică.

Carantina zonală se instituie de joi – 5 noiembrie şi este valabilă pentru o perioadă de 14 zile.

Printre multe alte măsuri, masca va deveni obligatorie în zonele care depășesc rata de infectare de 1,5 la mie. Mai mult, Guvernul ia în calcul și limitarea deplasărilor pe timp de noapte.

Decizia finală va fi luată în ședința de Guvern, de  joi.

Potrivit șefului Cancelariei prim-ministrului – Ionel Dancă, proiectul privind obligativitatea purtării măștii în județele unde rata de infectare trece de la 5 la mia de locuitori se află pe agenda Guvernului, în ședința de mâine seară, de la ora 19.00.

Acesta a mai punctat, că la 3 la mia de locuitori se va putea impune obligativitatea la nivel de localitate și apoi extins la nivel de județ, dar acest lucru va putea fi decis de comitetele județene pentru situații de urgență.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *