Premierul Orban, anunț pentru toată populația. Revine starea de urgență!

Premierul Ungariei, Viktor Orban a făcut, marți, într-un videoclip pe Facebook, un anunț care a îngrijorat toată populația.

El a cerut parlamentarilor să reintroducă starea de urgență timp de 90 de zile.

REVINE STAREA DE URGENȚĂ DIN ACEASTĂ NOAPTE

În consecință, miercuri, de la miezul nopții se va reintroduce starea de urgență în contextul pandemiei de coronavirus.

De asemenea, Viktor Orban a mai spus că va impune stare de asediu între miezul nopții și 5 dimineața.

Conform legislației ungare, odată instaurată starea de urgență, cluburile de noapte vor fi închise, parcarea va fi gratuită.

Potrivit premierului Viktor Orban, măsurile sunt necesare pentru reducerea aglomerărilor de transport public.

Premierul Viktor Orban a mai declarat că evenimentele sportive, cinematografele și teatrele vor trebui să restricționeze publicul să folosească fiecare al treilea loc și că trebuie purtate măști de față.

SANCȚIUNI DRASTICE PENTRU CEI CARE NU SE CONFORMEAZĂ REGULILOR

Autoritățile vor inspecta toate evenimentele și îi vor amenda pe cei care încalcă legea.

„Cei care nu respectă regulile, nu poartă măști pun în pericol nu doar propria lor viață, ci și cea a altora ”, a fost mesajul premierului Viktor Orban.

Îngrijorarea autorităților ungare este că în țara vecină, Austria, epidemia a luat avânt dramatic.

Austria are acum 1,5 ori mai multe infecții la un milion de oameni decât Ungaria. Premierul a declarat că acești indicatori au fost cruciali, deoarece Ungaria tinde să fie cu aproximativ 5-7 zile în spatele Austriei.

„Situația este și mai gravă mai departe spre vest. Dacă această tendință se menține, spitalele din Ungaria vor fi aproape de a-și epuiza capacitățile. Și asta se va întâmpla până la jumătatea lunii decembrie.”, a atras atenția Viktor Orban.

Cele mai vulnerabile persoane în fața noului coronavirus sunt bătrânii și copiii.

Prim-ministrul a spus că este timpul să se ia măsuri suplimentare pentru a proteja operațiunile spitalelor din țară și viața persoanelor în vârstă.

Medicii vor primi majorări salariale, iar spitalele au la dispoziție toate echipamentele de protecție necesare.

APELUL PREMIERULUI UNGARIEI PENTRU TOATE ȚĂRILE EUROPEI

Ungaria are a treia cea mai mare rezervă de paturi de spital din Europa după Germania și Austria și cea mai mare rezervă de ventilatoare.

„Trebuie să punem deoparte dezacordurile politice. Vom avea nevoie de acțiuni rapide și măsuri în timp util. Soluția finală va fi un vaccin, dar acest lucru este la vedere acum. Trebuie să rezistăm până când se dezvoltă un vaccin.”, a mai declarat Viktor Orban.

Menționăm că Guvernul ungar a prelungit vineri, săptămâna trecută, pentru încă o lună închiderea frontierelor pentru cetăţenii străini, în încercarea de a frâna pandemia de coronavirus, în condiţiile în care numărul zilnic al contagierilor a înregistrat un nou record.

Decretul de închidere a frontierelor a fost publicat joi seară în Monitorul Oficial şi semnat de premierul ultranaţionalist Viktor Orban.

Ungaria, cu o populaţie de 9,7 milioane de locuitori, a fost prima ţară din Uniunea Europeană care a decretat închiderea frontierelor sale de la 1 septembrie, justificând această decizie printr-o escaladare a numărului de cazuri pe întregul continent.

Premierul Orban a explicat că speră ca primele vaccinuri anti COVID-19 să poată ajunge în ţară încă din decembrie şi că vaccinarea va începe cu persoanele de risc, bolnavii cronici şi vârstnicii.

Potrivit lui Viktor Orban vaccinarea în masă ar putea avea loc în primele luni ale anului 2021 şi ulterior, în aprilie, „vom putea declara victorie asupra pandemiei”, a spus Orban.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *