Un alt pericol amenință omenirea. Bacteria scăpată din laborator a făcut deja mii de victime

China se află din nou în centrul atenției întregului mapamond, după ce un alt virus extrem de periculos a scăpat dintr-un laborator al unei companii farmaceutice.

Este vorba despre bacteria Brucella care provoacă o boală numită bruceloză.

Deocamdată, opt persoane au fost puse sub acuzare după incidentul petrecut la compania farmaceutică Zhongmu Lanzhou din China.

PESTE 6.000 DE PERSOANE INFECTATE

Aproape 66.000 de persoane au fost testate până acum în apropierea fabricii, reprezentând 97,5 la sută din totalul rezidenților din sub-districtul Yanchang Road, iar 6.620 au fost confirmate infectate.

Bruceloza poate fi contactată de oameni prin contactul cu anumite animale precum oi, capre, vaci sau cămile infectate.

Simptomele includ febră, transpirație excesivă, dureri de cap, oboseală generală și durere la nivelul mușchilor și articulațiilor.

Simptomele brucelozei variază foarte mult în rândul persoanelor afectate. Este posibil ca unele persoane să nu aibă simptome aparente (asimptomatice); altele pot dezvolta complicații grave care afectează diferite sisteme de organe. Perioada de incubație poate varia de la 1-3 săptămâni la câteva luni.

Cea mai obișnuită modalitate de a te infecta este prin consumul de produse lactate nepasteurizate sau crude, dar oamenii se pot îmbolnăvi și inspirând bacteria.

EXISTĂ ASEMĂNARE ÎNTRE SARS-COV-2 ȘI BACTERIA BRUCELLA?

Virusologul chinez Li-Meng Yan promite că va publica dovezi științifice care arată că SARS-Cov-2 provine dintr-un laborator din Wuhan.

Potrivit acesteia, teoria pieței animalelor este doar un mit care servește drept acoperire pentru guvernul chinez. „Declarația lui Li-Meng Yan nu are nicio bază științifică și se bazează exclusiv pe zvonuri”, a răspuns universitatea pentru care a lucrat virusologul.

„Piața animalelor este doar un paravan, acest virus nu apare în mod natural”, a spus Yan în timpul emisiunii britanice „Loose Women”. Virusul s-a născut „într-un laborator din Wuhan controlat de guvernul chinez”, afirmă ea.

Pentru a-și demonstra afirmațiile, virusologul chinez lucrează la un raport științific într-o locație secretă. Acest raport va putea fi citit de toată lumea, „chiar și de cei care nu au pregătire în biologie”. Este esențial să cunoaștem originea noului coronavirus SARS-CoV-2, subliniază Yan. „Altfel, nu vom reuși niciodată să-l învingem”.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *