Premierul Ludovic Orban dă „nucleara” pentru PSD. „E fostul partid comunist, partidul sărăciei în România

Situația dificilă provocată de pandemie, dar și de un an greu din punct de vedere agricol, a fost amplificată de iresponsabilitatea politică a PSD, a afirmat premierul Ludovic Orban, la Realitatea Plus.

„România este în criză politică de când a câștigat alegerile PSD alegerile și a considerat că poate face orice cu țara asta și cu românii, să-și bată joc, să sfideze interesul general al țării și așteptările populației. Asta se întâmplă din 2016.

În noiembrie anul trecut, când ne-am asumat responsabilitatea de a guverna -sigur, ne-am fi dorit alegeri anticipate, care să readucă parlamentul în conformitate cu opțiunile politice ale oamenilor, dar am avut pandemie, criză economică, secetă.

Toată această perioadă dificilă și provocări au pus o presiune enormă asupra noastră și am încercat să găsim răspunsuri, să oferim soluții. Atât am reușit să facem în condițiile în care am avut un parlament dominat de PSD, care a încercat să ne bage bețe în roate, să ne blocheze orice inițiativă, au adoptat pe bandă rulantă o serie de legi care nu au nicio legătură cu realitatea. Noi cheltuieli care au secătuit venituri, au amplificat starea de criză. (…)

Adversaul nostru politic de 30 de ani e fostul partid comunist, care a îmbrăcat diferite blăni de oaie, dar a rămas același lup, indiferent cine a condus PSD. PSD este partidul stagnării, al atitudinii antieuropene, antidemocratice, anti-NATO, anti lumea civilizată, este partidul care consideră că poate să guverneze doar prin abuz, doar mințind electoratul și, de fapt, este partidul sărăciei în România.

De fiecare dată când a guvernat România nu a adus investiţii, nu a creat locuri de muncă bine plătite. (…) Adversarul nostru principal este sărăcia, şi toată perioada asta noi am încercat să luăm măsuri de protecţie a sănătăţii publice, să reducem rata infectării, să încercăm să convingem oamenii să respecte regulile de protecţie, dar nu am vrut să oprim economia, şi lucrul ăsta se vede”” a afirmat premierul Orban.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *