Scrisoare emoționantă adresată premierului de un copil de 5 ani. Va mai veni anul acesta Moș Crăciun la copii?

Înainte de Sărbătorile de Crăciun este o tradiție ca unii copii să-i trimită lui Moș Crăciun o scrisoare în care să-i împărtășească cele mai mari dorințe.

În acest an, însă, mulți copii sunt îngrijorați că în contextul pandemiei de coronavirus, Moș Crăciun va intra și el în carantină și nu va mai putea împărți daruri la copii.

Tommaso, un copil de 5 ani din Italia s-a gândit că cel mai bin ear fi să-l roage pe premierul Giuseppe Conte să nu impună restricții lui Moș Crăciun de Sărbători.

SCRISOAREA LUI TOMMASO CĂTRE PREMIERUL CONTE

Tommaso are 5 ani şi locuieşte în Cesano Maderno, Italia. Visul său este să ajungă elf şi să îl ajute pe Moş Crăciun să aducă la timp cadourile pentru copii.

De aceea, cu ajutorul părinților, a decis să-i trimită premierului italian o scrisoare prin care solicită sprijin suplimentar.

„Dragă președinte Conte,

Numele meu este Tommaso Z. Locuiesc în Cesano Maderno (MB), am 5 ani și merg la grădinița Sant’Anna. În familie și la școală respectăm toate regulile și prevederile dumneavoastră. Ne spălăm întotdeauna mânuțele, păstrăm distanța față de alte persoane, iar adulții poartă măști”, a scris Tommaso în scrisoare.

El spune apoi că, împreună cu mama sa, a calculat zilele rămase până la Craciun şi a început să îşi facă griji că, din cauza restricțiilor impuse de guvernul italian pe timp de noapte, Moșul nu va mai putea livra cadourile copiilor.

„Voiam să vă întreb dacă puteți face o declaraţie specială pentru a-i permite să transporte cadourile tuturor copiilor din lume. Știu că Moș Crăciun este bătrân și este riscant să intre în case, dar el este înțelept și cu siguranță va purta masca pentru a se proteja”, a mai scris Tommaso în scrisoare.

RĂSPUNSUL PREMIERULUI ITALIAN

„Dragă Tommaso, am citit mesajul tău și vreau să te liniștesc. Moș Crăciun m-a asigurat că este deja în posesia unei declaraţii speciale internaționale și poate călători peste tot pentru a distribui cadouri la toți copiii din lume. Fără nicio limită”, i-a transmis copilului premierul Conte.

Moș Crăciun va veni, dar va respecta toate restricțiile

“Mi-a confirmat, de asemenea, că folosește mereu masca și păstrează distanța potrivită pentru a se proteja pe el însuși și pe toate pe persoanele pe care le întâlnește”,a mai transmis premierul copilului.

MOŞUL NE RECOMANDĂ SĂ LĂSĂM SUB BRAD ŞI UN DEZINFECTANT

“Ideea de a-i lăsa sub brad, pe lângă laptele cald și biscuiți, și dezinfectantul, este foarte bună. O frecție bună îi va permite să-și dezinfecteze foarte bine mâinile și să plece din nou la drum în deplină siguranță”, a mai adăugat Conte.

„De aceea, te anunț că nu va fi nevoie să mai precizezi în scrisoarea ta către Moș Crăciun că ai fost cuminte: i-am spus eu. I-am povestit că anul acesta în Italia a fost un an foarte dificil și tu, ca și ceilalți copii, ați fost adorabili.

Am aflat și că vrei să-i ceri lui Moș Crăciun să facă să dispară coronavirusul. Nu risipi ocazia de a cere un cadou în plus”, a mai spus Conte.

„De dispariția coronavirusului ne vom ocupa noi, adulții, toți împreună. Astfel, tu și colegii tăi veți putea în curând să vă întoarceți să vă jucați în libertate și voie bună, și să vă îmbrățișați cu toții. Lipsiți de griji, ca întotdeauna. O îmbrățișare puternică, Giuseppe Conte”, a conchis premierul

TOMASSO A PRIMIT CU ENTUZIASM RĂSPUNSUL LUI CONTE ŞI A FĂCUT O PROMISIUNE

„Vă promit că, pe lângă laptele cald și biscuiții, voi pune și dezinfectantul sub brad. Vă doresc spor la muncă și sper că puteți face această excepție doar pentru el. Aștept răspunsul dumneavoastră pentru putea să-i anunț și pe prietenii mei. Mulțumesc, Tommaso”.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *