Declarații de ultimă oră ale președintelui Klaus Iohannis. „Nu sunt tensiuni în coaliție”

Președintele Klaus Iohannis a afirmat, marți, la prima conferință de presă din acest an de la Cotroceni, că PNL și USR nu se ceartă și nu sunt tensiuni în coaliția de guvernare, după ce aliații s-au contrazis în ultimele zile.

„Ceea ce numiti dvs dispute dupa parerea mea nu sunt dispute, sunt discutii intr-o coalitie. Intr-o coalitie nu este ca la armata, unde unul comanda si restul executa. Intr-o coalitie solutiile se cristalizeaza din discutii. E absolut normal sa existe opinii chiar foarte diferite intre partide si e rolul conducerii coalitiei sa negocieze aceste divergente.

Nu e motiv sa credem ca se cearta, oamenii discuta pornind de la punctul de referinta propriu. Jurnalistii speculeaza cum se cearta PNL cu USR, doar ca ei nu se cearta, ei pornesc fiecare de la punctul propriu, negociaza si se gaseste o solutie”, a declarat Klaus Iohannis.

PREȘEDINTELE IOHANNIS ESTE DE ACORD CU ÎNGHEȚAREA SALARIILOR BUGETARILOR

Președintele Klaus Iohannis a mai spus, că este normală înghețarea salariilor angajaților la stat.

„Masura inghetarii salariilor mi se pare una justa. Suntem in plina pandemie, suntem in criza economica, suntem in faza in care incercam prin vaccinare si restrictii sa terminam epidemia la noi.

Trebuie sa fim constienti ca economia a suferit, s-a contractat, concluzia este ca sunt mai putini bani la buget, concluzia este nu poate fi vorba de marirea unor lefuri bugetare pana nu iesim din criza. Nu vorbim de austeritate, pentru ca nu se taie salarii, nu se taie pensii.

Asta este. Ca sunt multi nemultumiti, si asta pot sa inteleg. Lucrurile trebuie vazute asa cum sunt, salariile, pensiile vor putea sa creasca iarasi asa cum iesim din criza economica si sunt convins ca anul acesta vom iesi din criza”, a declarat Klaus Iohannis.

CÂND O SĂ APARĂ UN CERTIFICAT DE VACCINARE

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat că se opune unor posibile proiecte prin care unele drepturi să le fie îngrădite celor care nu se vaccinează. El este de acord cu realizarea unui buletin/certificat, dar să fie folosit în scopuri medicale.

„Nu consider că e o idee bună. S-ar crea o discriminare. Consider că trebuie să existe un certificat medical, dar folosit în scopuri medicale. Sunt date importante pentru medic. Însă să le foloosim ca să împărțim populația în două nu mi se pare un lucru bun”, a declarat Klaus Iohannis.

„DEMOCRAȚIA AMERICANĂ ESTE UNA SOLIDĂ”

Președintele Klaus Iohannis, a vorbit și despre violențele din SUA și colaborarea cu noua administrație Biden.

„Democrația americană este una solidă. Este trist ce s-a întâmplat la Capitaoliu, însă noua Administrație își va prelua efectiv atribuțiile și eu sunt hotărât să mă implic pentru a duce mai departe parteneriatul cu SUA.

Avem nevoie de colaborarea pe securitate si NATO și în plan economic. Mă voi implica eu, dar și noul Guvern”, a spus Klaus Iohannis.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *