Alertă mondială. Boris Johnson a făcut un anunț cutremurător. Dovezile „sunt îngrijorătoare”

Premierul britanic Boris Johnson a afirmat, vineri, că din informațiile care i-au parvenit de la specialiști, că varianta de coronavirus care a apărut în Marea Britanie ar putea fi cu 30% mai mortală.

Varianta de coronavirus descoperită în Marea Britanie, extrem de contagioasă, a apărut în peste 60 de țări și teritorii

Datele au fost evaluate de oamenii de știință din cadrul unui grup consultativ, care apoi au informat guvernul. Dovezile sunt în stadiu preliminar.

AVERTISMENTUL OMS

Studiile au arătat că tulipna britanică se poate răspândi mai ușor decât alte versiuni ale virusului.

„Varianta de coronavirus depistată în Marea Britanie continuă să se răspândească în întreaga lume şi era prezentă săptămâna trecută în 60 de ţări şi teritorii, cu 10 mai mult decât la data de 12 ianuarie”, a anunţat miercuri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Potrivit consilierului ştiinţific al guvernului britanic, Patrick Vallance, ea a apărut la jumătatea lunii septembrie la Londra sau în comitatul Kent, iar în prezent tinde să devină forma „dominantă” în Marea Britanie şi a provocat o creştere puternică a spitalizărilor.

NOUA VARIANTĂ ESTE MAI LETALĂ

„Pe lângă răspândirea mai rapidă, acum pare, de asemenea, că există unele dovezi că noua variantă – varianta care a fost identificată pentru prima dată în Londra – ar putea fi asociată cu un grad mai ridicat de mortalitate”, a spus Boris Johnson.

La rândul său, consilierul ştiinţific al guvernului britanic, Patrick Vallance, a mai spus că dovezile privind letalitatea „sunt îngrijorătoare”, dar „nu sunt încă puternice”.

Noua variantă pare a fi cu aproximativ 30% mai mortală. De exemplu, din o mie de persoane care au peste 60 de ani, infectate cu varianta veche, se estimează că 10 pot muri. În rândul celor infectați cu noua tulpină, estimările arată 13 decese din 1.000.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *