Atenție părinți! TikTok face primele victime. Fetiță ucisă de „Jocul cu eșarfa”

In this photo illustration Tiktok application is shown. Indian Government on Monday banned as many as 59 mobile apps including Tiktok. The move comes as tensions between India and China, in India on Monday 29 June 2020. Tiktok ban in India, Guwahati, India - 30 Jun 2020,Image: 537153892, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Antonella, în vârstă de 10 ani, din Palermo, Sicilia, în sudul Italiei a murit după ce a participat la un joc extreme de periculos de pe rețeaua socială TikTok.

Fetița a murit prin asfixie după ce a participat la o provocare numită „jocul cu eşarfa”.

CUM S-A PETRECUT TOTUL

Copilul care participa la o ‘„blackout challenge” pe TikTok, în baia din casa familiei sale, şi-a legat o curea în jurul gâtului cu scopul de rămâne fără răsuflare cât mai mult timp, în timp ce se filma cu telefonul mobil.

Miercuri seară, când s-a întâmplat nenorocirea, sora Antonellei, care are vârsta de cinci ani, a găsit-o fără suflare în baie.

Fata a fost transportată imediat de părinţi la spitalul de pediatrie din Palermo, însă nu a supravieţuit.

”Jocul cu eşarfa”, în care copiii îşi blochează respiraţia până când leşină pentru a experimenta senzaţii tari, provoacă în fiecare an accidente, dintre care unele sunt fatale.

Părințiik fetei moarte a aflat tot adevărul de la o altă soră a fetei, în vârstă de nouă ani, care a explicat ce s-a întâmplat. „Antonella juca jocul asfixierii”, le-a spus ea.

„N-AM ŞTIUT NIMIC”, A EXPLICAT TATĂL FETEI RĂPUS DE DURERE

„Nu ştiam că ea participa la acel joc. Ştiam că Antonella intra pe TikTok pentru coregrafii, pentru a se uita la videoclipuri. Dar cum mi-aş fi putut imagina această atrocitate?”, a spus el.

„Fiica mea, micuţa mea Antonella care moare din cauza jocurilor extreme de pe TikTok: cum pot accepta?”, a adăugat Angelo Sicomero, care împreună cu soţia sa a decis să doneze organele fetei, astfel încât ‘„alţi copii să poată trăi datorită ei”.

În urma acestei tragedii, Parchetul din Palermo a deschis demararea unei anchete pentru „incitare la sinucidere”. Telefonul mobil al fetei a fost confiscat de anchetatori, care urmează să stabilească dacă Antonella era conectată cu alţi participanţi, dacă a fost invitată de o altă persoană să ia parte la provocare sau dacă a realizat înregistrarea video pentru prieteni sau cunoscuţi.

Duipă tragicul eveniment, platforma TikTok a emis un comunicat în care a spus că va colabora cu anchetatorii și se va pune la dispoziția autorităților.

„Siguranţa comunităţii TikTok este prioritatea noastră principală, suntem la dispoziţia autorităţilor competente pentru a colabora la ancheta lor”, se arată în document.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *