Donald Trump în fața judecătorilor. Acuzațiile sunt foarte grave. Când va începe procesul

US President Donald Trump speaks at a "Great American Comeback" rally in Fayetteville, North Carolina, on September 19, 2020.,Image: 558869804, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Chuck Schumer, liderul majorităţii democrate în Camera Superioară a Congresului american a anunțat, că luni, 25 ianuarie 2021, va începe procesul în care fostul președinte Donald Trump este acuzat de „incitare la insurecţie”.

„Camera (Reprezentanţilor) va trimite articolul inculpării Senatului. Senatul va organiza un proces împotriva lui Donad Trump. Va fi un proces complet. Va fi un proces corect”, a anunţat Schumer în Senat.

Trimiterea actului inculpării deschide dezbateri în Senat, care se transformă în tribunal pentru a-l judeca pe Trump cu privire la incitare la insurecţie, în urma violenţelor de la Capitoliu, la 6 ianuarie, implicând susţinători ai fostului preşedinte.

„Un proces va avea loc în Senatul Statelor Unite şi un vot cu privire la condamnarea preşedintelui. Am discutat cu preşedinta (Camerei Reprezentanţilor) Nancy Pelosi, care m-a informat că articolele vor fi transmise Senatului luni”, a a anunţat Schumer.

PROCES PE REPEDE ÎNAINTE

Acest anunţ arată că o cerere a liderului minorităţii republicane în Senat Mitch McConnell în vederea unei organizări a procesului la jumătatea lui februarie a fost respinsă.

McConnell a propus ca reprezentanţii să trimită actul inculpării lui Trump în Senat la 28 ianuarie.

Ambele părţi ar fi avut la dispoziţie două săptămâni, până la 13 februarie, pentru a se pregăti în vederea procesului, timp în care Senatul ar fi putut să confirme în funcţie membrii Cabinetului lui Joe Biden.

Democraţii vor să-i interzică lui Donald Trump accesul la funcţii publice pe viaţă

Reamintim că pe data de 6 ianuiarie 2021, mii de susținători ai lui Trump au intrat cu forța în Capitoliu. În timpul altercațiilor cu forțele de ordine, au murit 5 persoane inclusiv un membru al Poliţiei Capitoliului.

Camera Reprezentanţilor l-a inculpat de Donald Trump de „incitare la insurecţie” în violenţele de la Capitoliu, din cauza unui discurs incendiar pe care fostul locatar al Casei Albe l-a susţinut în faţa susţinătorilor săi, în care a reiterat acuzaţii fără fundament cu privire la fraudarea alegerilor prezidenţiale de la 3 noiembrie.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *