Lovitură de K.O. pentru Tăriceanu. Decizia procurorilor DNA

La zece zile de la punerea sub învinuire, fostului premier Călin Popescu Tăriceanu i s-a adus la cunoștință, că procurorii de la Direcția Națională Anticorupție (DNA) i-au schimbat încadrarea din suspect, în învinuit fiind acuzat de luare de mită.

Acest lucru înseamnă, potrivit procedurilor, că în perioada următoare Tăriceanu va fi trimis în judecată.

TĂRICEANU ACUZAT DE LUARE DE MITĂ

Potrivit anchetatorilor, Călin Popescu Tăriceanu ar fi primit 800.000 de dolari, reprezentând un comision de 10%, în schimbul demersurilor sale pentru ca statul român să încheie mai multe acte adiționale la un contract al unei companii austriece.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Popescu-Tăriceanu Călin Constantin Anton, la data faptei prim ministru al Guvernului României, pentru săvârşirea unei infracţiuni de luare de mită.

În ordonanţa procurorilor se arată că există date şi probe din care rezultă că „inculpatul Popescu-Tăriceanu Călin Constantin Anton ar fi pretins şi ar fi primit, în mod indirect, în perioada 2007-2008, de la reprezentanţii unei companii austriece, foloase materiale în valoare de 800.000 USD, constând în plata unor servicii de consultanţă, în schimbul exercitării atribuţiilor sale în aşa fel încât să fie adoptate o serie de hotărâri favorabile companiei”, precizează procurorii DNA

FOSTUL PREMIER BENEFICIAZĂ, ÎNCĂ, DE PREZUMȚIA DE VINOVĂȚIE

„Inculpatului Popescu-Tăriceanu Călin Constantin Anton i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, au mai transmis procurorii.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *