Dezastru pentru bărbații care s-au vindecat de COVID-19. Coșmarul de abia acum începe

Oamenii de știință au suspectat de ceva timp că noul coronavirus poate afecta virilitatea la bărbați și implicit fertilitatea.

De la începutul pandemiei și până în prezent, specialiștii în domeniu au realizat numeroase cercetări în legătură cu urmările pe care oamenii le pot avea după ce se vindecă de COVID-19.

Dincolo de numărul total de morți cauzat de COVID-19, se află numeroase alte afecțiuni medicale pe care cercetătorii încă încep să le descopere.

O potențială preocupare care necesită o investigație mai atentă este impactul virusului asupra fertilității masculine.

Oamenii de știință au ajuns la concluzia, că noul virus are potențialul de a șubrezi numărul de spermatozoizi.

SARS-COV-2 POATE SCĂDEA FERTILITATEA

Cercetătorii de la Universitatea de Știință și Tehnologie Huazhong din Wuhan, China, au efectuat o analiză a rapoartelor existente cu privire la posibilele mecanisme pe care le-ar putea folosi SRAS-CoV-2 pentru a interfera cu reproducerea masculină.

„Atenționăm că este urgent să se urmărească pacienții cu COVID-19 de sex masculin în timpul recuperării lor”, susțin în raportul lor microbiologul Yu Tian și biologul reproductiv Li-quan Zhou.

Noul coronavirus nu numai că ne afectează sistemul olfactiv și respirator, ci poate avea un impact asupra sistemului nostru digestiv, poate slăbi sistemul circulator și poate provoca răspunsuri inflamatorii în adâncul creierului nostru.

UN STUDIU SIMILAR CONFIRMĂ SUPOZIȚIILE

O investigație similară recent publicată, realizată de cercetători de la Universitatea Justus-Liebig din Germania și Universitatea Allameh Tabataba’i din Iran, raportează dovezi experimentale directe ale unor astfel de dereglări. Studiul lor a fost realizat pe 84 de bărbați diagnosticați cu COVID-19. De asemenea, au evaluat calitatea spermei și au căutat semne de stres oxidativ în probe.

Potrivit acestora numărul de spermatozoizi al bărbaților infectați era mult mai mic decât în mod normal, înainte de îmbolnăvire cu COVID-19.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *