Anunțul care cutremură întreaga planetă. Adevărul despre noul coronavirus. Se dă totul peste cap!

Reputata publicație franceză Le Monde a scos în spațiul mass-media o informație care zdruncină întreaga planetă.

Potrivit Le Monde, noul coronavirus SARS-CoV-2 se afla în circulaţie în Franţa în noiembrie 2019.

Sâmbătă, un grup de cercetătoriau publicat, de asemenea, o lucrare în care afirmă, că acest virus exista în franța cu mult timp înainte de a se declara că ar fi pornit dintr-o piaţă din oraşul chinez Wuhan, în decembrie 2020.

CORONAVIRUSUL ERA DEJA ÎN FRANȚA DIN 2020

Unul dintre aceşti bolnavi – spitalizat la 16 noiembrie – prezenta leziuni asemănătoare celor cauzate de covid-19.

Medici de la Spitalul Albert-Schweitzer din Colmar, în Haut-Rhin, au reanalizat – în mai – sute de scanere toracice ale unor pacienţi internaţi în instituţia lor, începând din octombrie 2019, cu pneumonii grave, intrigaţi de mai multe cazuri clinice care au precedat epidemia covid-19.

O prezenţă a noului coronavirus pe teritoriul francez era suspectată începând de la această dată, însă, în lipsa analizei unor prelevări biologice, această ipoteză rămânea fragilă.

13 CAZURI DE COVID-19 ÎN PERIOADA NOIEMBRIE 2019-IANUARIE 2020

Cercetătorii – conduşi de către profesorul Fabrice Carrat, directorul Institutului Pierre-Louis de Epidemiologie şi Sănătate Publică (Inserm, Universitatea Sorbona) – au procedat cu o atenţie deosebită.

Ei au analizat 9 144 de eşantioane sangvine recoltate de la participanţi la cohorta „Constances” – cea mai mare cohortă epidemiologică urmărită în Franţa, de peste 200.000 de persoane.

Ei le-au analizat mai întâi cu un test rapid de detectare a imunoglobulinei de tip G (IgG) anti-SARS-CoV-2.

Acest test are reputaţia că generează rezultate ”fals pozitive”, iar autorii le-au confirmat sau infirmat cu ajutorul unui al doilea test, foarte specific, dar mai delicat de realizat.

INCIDENȚA ÎMBOLNĂVIRII CU NOUL CORONAVIRUS ERA DE 1 LA 1.000 ÎN 2020

Dintre cele 9.114 de eşantioane analizate, 13 eşantioane recoltate începând din noiembrie 2019 şi până în ianuarie 2020 s-au dovedit pozitive la ambele teste – dintre care zece au fost recoltate în noiembrie sau decembrie.

„Am început să analizăm eşantioane recoltate în ianuarie şi februarie şi am găsit mult mai multe (rezultate) pozitive faţă de ceea ce ne aşteptam”, declară epidemiologul Marie Zins de la Inserm, Universitatea din Paris, principala investigatoare a cohortei “Constances”.

„Am încercat, astfel, să vedem dacă găsim din toamnă”, declară ea.

„Aceste rezultate sugerează că, încă din noiembrie şi decembrie, nivelul contaminării în Franţa era deja de un caz la 1.000”, declară profesorul Fabrice Carrat.

„Aceste rezultate nu arată o suprareprezentare a bolii în anumite regiuni”, spune el.

„Pare să găsim cazuri în mod sporadic, în întreaga ţară”, precizează profesorul Fabrice Carrat.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *