Cum fac vameşii bani în pandemie. „Pregătiți câte 20 de euro, o să vină o doamnă”

Nu de ieri, de azi este un obicei ca românul dacă vrea să treacă liniștit prin vamă, să fie puțin atent cu vameșii.

„Atenția”, desigur înseamnă „sfânta” șpagă care deschide toate ușile, iar în cazul nostru, intrarea sau ieșirea din țară.

Exemplu cel mai elocvent este la vama Borș, unde șoferul unui autocar plin cu români le-a „livrat” soluția pentru a trece frontiera.

În această perioadă când în majoritatea țărilor UE restricțiile s-au înăsprit, cei care vor să tranziteze diferite state pentru a ajunge în România trebuie să aibă un contract de muncă valabil.

Odată ajunși la frontiera României,  cu doar 15-20 de euro nu te întreabă nimeni nimic.

ŞOFERUL FACE CHETĂ

O filmare publicată pe site-ul Reddit a dezvăluit cum se poate trece frontiera pe timp de pandemie Unul dintre călători a fost surprins de anunțul pe care-l făcea șoferul autocarului cu care călătorea așa că a pus mâna pe telefon și a început să filmeze. Astfel, toți călătorii erau anunțati să „pregătească câte 20 de euro fiecare” în cazul în care nu au documentele în regulă.

Clipul video a fost postat pe Reddit cu următoarea descriere: „Cum fac vameşii bani în pandemie: Autocar Romfour, Vama Borş. Şoferul face chetă de şpagă pentru vameşi de la pasagerii care nu au actele necesare pentru trece graniţa (S-au strâns 500 de euro)”.

ANUNȚUL ȘOFERULUI PENTRU PASAGERI

„E ultima pauză pe România, intrăm în vamă. Să pregătiţi documente şi ce are fiecare, contract. Cei care nu au contract, pregătesc 20 de euro, o să vină o doamnă, cineva de aici din faţă, să îi strângă pe fiecare. Sperăm să fie ok, să putem trece. O să opresc imediat, să scoatem banii, în timpul ăla putem să strângem şi bănuţii.

Valabil pentru toţi. Care nu are contract, eu ştiu, dacă îl are pe telefon. Dacă comentează la telefon, vedem ce facem atunci. Care are o hârtie, ce au acolo cu nume, prenume, ştampilă, contract, precontracte, să îl arate. E păcat să dăm bani. Să avem drum bun”, a fost anunţul făcut de şofer.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *