Masca de protecție este sau nu eficientă? Date care schimbă totul

Ca măsură de prevenire a răpândirii noului coronavirus, autoritățile au luat hotărârea ca în spațiile închise masca de protecție să fie purtată în mod obligatoriu.

Cu toate că în multe țări europene populația s-a răzvrătit împotriva ace4stei măsuri, niciun stat nu a eliminate, până acum, această măsură restrictivă.

ARGUMENTE PRO-MASCĂ DE PROTECȚIE

În lupta împotriva Covid-19, medicii cer în primul rând responsabilitate din partea cetățenilor și respectarea regulilor, în principal purtarea măștii. Cu toate acestea, pe piață există mai multe tipuri de măști, iar, de cele mai multe ori, este greu de depistat care este cea mai potrivită alegere.

Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Johns Hopkins arată că protejarea feței cu mască poate reduce expunerea la virusuri, limitând atât transmiterea cât și bolile grave.


ESTE EFICIENTĂ PURTAREA MĂȘTII DE PROTECȚIE?

Jurnaliștii de la The Federalist au realizat grafice pentru a vedea în ce măsură purtarea obligatorie a măștilor a dus la scăderea numărului de cazuri de Covid-19. Studiul a fost realizat în mai multe țări din Europa, dar și în statele din SUA, iar rezultatul este unul surprinzător: masca nu ajută la nimic.

Conform acestor date, din momentul în care s-a impus purtarea obligatorie a măștii s-a produs o explozie a numărului de cazuri de Covid-19. De asemenea, masca nu a prevenit sub nicio formă noi valuri de îmbolnăviri.

„Măștile dezumanizează și, în mod ironic, servesc drept principală formă de a ne face să ne reamintim că ar trebui să ne fie frică”, scrie The Federalist care subliniază că la trecerea verii efectul obligativității, inclusiv la exterior, a fost mic asupra dinamicii de cazuri și în Spania, deși țara are raportată una dintre cele mai bune rate de conformare din Europa.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *