Românii cu rate la bănci să se aștepte la o nenorocire. Avertismentul deputatului Daniel Zamfir

Amânarea ratelor la bănci ar putea fi o capcană pentru românii care au datorii, deoarece, va urma un val de executări silite, spune deputatul Daniel Zamfir.

Potrivit politicianului, românii se vor îndatora și mai mult din cauza „dobânzii la dobândă”.

„Românii să se aștepte la o nenorocire. Această decizie de a prelungi perioada de amânare a ratelor în condițiile perceperii dobânzii la dobândă este o nenorocire. Această măsură este strict în favoarea sistemului bancar care, iată, nu pierde absolut nimic, ci din contră, capitalizează și dobânda, iar toată povara cade în spinarea oamenilor care, de la finalul perioadei de amânare, încep să plătească aceste rate la care se va adăuga și dobânda capitalizată.

Este o povară în plus pentru oameni, înseamnă practic împingerea lor către faliment. Vom asista în perioada următoare, fără dar și poate, la un val de executări silite din partea băncilor, un dezastru”, a afirmat Daniel Zamfir.

ACUZAȚII GRAVE ÎMPOTRIVA GUVERNULUI CONDUS DE FLORIN CÎȚU

„Măsura nu face decât să confirme că acest guvern lucrează în favoarea băncilor fiindcă statul român garantează 100% plata acestor rate. Pentru a înțelege cititorii, lucrurile stau așa: dacă un debitor nu mai poate plăti rata la bancă, datoria este preluată de statul român, banca se alege cu banii; ulterior, statul român, prin ANAF, se îndreaptă împotriva creditorului respectiv pentru a recupera creanța. Așa ceva este de neacceptat. De ce trebuie să garanteze statul român?

Cumva pentru celelalte sectoare de activitate garantează statul român? Celor din HoReCa, de exemplu, le plătește pierderile? Celor din alte domenii de activitate le plătește statul român pierderile? Pentru sistemul bancar, guvernul Cîțu a găsit de cuviință să le acopere eventualele pierderi, doar sistemului bancar, ca să fie limpede”, a mai spus Daniel Zamfir.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *