Rareș Bogdan agită apele la Bruxelles. Solicitare de urgență pentru Comisia Europeană

Europarlamentarul Rareș Bogdan  a afirmat, joi, că va solicita Comisiei Europene stoparea măsurilor împotriva șoferilor de TIR.

Potrivit lui Rareș Bogdan, transportatorii sunt umiliți la trecerea frontierelor mai multor țări din UE.

„Haosul din punctele vamale ale unor state UE i-au adus pe transportatorii români în pragul disperării. Delegația EPP România (PNL-PMP-UDMR) trimite azi o solicitare fermă Comisiei Europene și cere o soluție rațională, rapidă, pentru a nu prelungi umilirea șoferilor de tir profesioniști.

Oamenii așteaptă până la 24 de ore la punctele vamale pentru testul PCR. Stau în frig, uneori în ninsoare, la temperaturi negative, în aglomerație, fără hrană, fără spații sanitare, în niște condiții inumane.

Situația este gravă în special pe ruta comercială dinspre nordul Italiei prin pasul Brenner, la frontiera Cehia-Germania (Waidhaus) și pe Coridoarele Est-Vest.

Cine garantează că nu se îmbolnăvesc? Cum rămâne cu libera circulație a bunurilor, pilon al pieței comune? A ajuns o glumă! Nemaivorbind de consecințele economice devastatoare pentru transportatori și partenerii lor, pe tot lanțul de aprovizionare.

Vom cere Comisiei Europene să găsească soluția prin care șoferii profesioniști să fie excluși de la testarea covid. De asemenea, să pună bazele unei strategii care să adapteze regulile la condițiile pandemiei”, transmite europarlamentarul liberal.

ȘOFERII DE TIR TREBUIE SĂ PREZINTE TESTE COVID

Începând de astăzi, 14 februarie 2021, autoritățile din Germania au impus o serie de noi restricții la granițele cu Austria și Cehia, din cauza focarelor cu noile mutații ale virusului SARS-CoV-2

Pentru a evita blocajele de trafic din cauza noilor reglementări impuse de autoritățile germane în ceea ce privește intrarea în această țară, camioanele vor fi controlate încă din regiunea Brenner, frontiera cu Italia. Aici vor fi lăsate să circule spre Kufstein/Kiefersfelden, doar acele camioane aflate în tranzit care îndeplinesc condițiile de intrare în Germania.

Șoferii de camion trebuie să prezinte un teste negativ la COVID-19 care să nu fie însă mai vechi de 48 de ore. În plus, pot trece mai departe doar șoferii care s-au înregistrat deja pe o platformă online.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *