Scandal uriaș la Facultatea de Drept din București. Decanul, dat în judecată de studenți

Pentru prima oară în istoria Facultății de Drept din Capitală se întâmplă ca studenții să dea în judecată chiar pe decanul instituției.

Motivul este unul de-a dreptul incredibil, și anume, decanul a anulat un examen motivând că studenții au copiat.

UNDE ESTE ADEVĂRUL?

Profesoara care a fost în sala de examen spune, că decizia controversată s-ar datora unui conflict mai vechi dintre ea și o asistentă care acum o acuză că nu și-ar fi supravegheat studenții pe durata testării.

La începutul lunii februarie, 800 de studenți ai Facultății de Drept au susținut examenul online la teorie generală.

Nimic mai fals, susțin sutele de tineri care l-au acționat deja în instanță pe decan pentru această decizie, iar în semn de protest, unii studenți au refuzat să fie re-examinați.

În paralel, profesoara Simona Cristea este cercetată disciplinar pentru a se stabili dacă a facilitat sau nu fraudarea testării. În acest context, femeia a izbucnit în lacrimi în văzul studenților ei și a fost întregistrată de aceștia.

„NU MAI POT, NU MAI POT!”

„Să nu pot să țin cursul, s-ajung să plâng în fața studenților mei! În felul ăsta mă toacă de două săptămâni. Nu mai pot, nu mai pot! Nu am făcut niciun rău nimănui, niciunui coleg din facultate. S-au depus memorii împotriva mea, acum doi ani, de către asistena mea și nu i-am făcut niciun rău.

Nu am făcut niciun rău niciunui student în viața mea! De ce sunt prigonită în halul ăsta, nu mai pot să înțeleg. Probabil că se dorește să plec. Eu nu am să plec, chit că ajung în instanță și în presă, și în tot! Vă rog să mă iertați, nu mai pot!”, spune profesoara.

“M-am simțit efectiv pusă în față faptului împlinit și am izbucnit în plâns pentru că nu s-a ținut seama și de mine. Conștiința mea este curată. Sunt nevinovată. Mă ocup de îngrijirea sănătății din cauza stresului din ultimele două săptămâni de când mi-a fost anulat examenul.”, a declarat profesoara Simona Cristea.

DECANUL VREA RE-EXAMINAREA STUDENȚILOR

Studenții susțin la unison că pe durata examenului online au fost supravegheați atât de profesoara titulară, Simona Cristea, cât și de doi asistenți universitari. Aceștia îl acuză pe decan că le-ar fi impus reguli absurde pe durata re-examinării:

„Verificarea camerei în care studentul își resusține examenul dar și măsura verificării picioarelor studenților pentru eventuale copiute sau alte materiale ajutătoare”, susține o studentă.

De cealaltă parte, decanul se apără și spune că numeroasele note de 9 și 10, dar și finalizarea foarte rapidă a subiectelor i-au stârnit suspiciuni.

„Motivul pentru care s-a anulat examenul e ca subiectele au fost identice cu cele de dinainte, ca nu s-a asigurat supravegherea si ca la sfarsit a rezultat ceea ce rezulta de regula cand criteriile nu sunt obiective – toata lumea a luat aceeasi nota. Care nu putea sa fie decat foarte mare in conditiile de examinare a acestui examen.”, a declarat Decanul Facultatii de Drept, Razvan Dinca.

RĂZBUNAREA E ARMA…

Scandalul ar fi început din cauza răfuielilor între o două profesoare, una dintre ele fiind supraveghetoarea la curs.

Simona Cristea este profesor doctor în Drept și absolventă a Universității Sorbona din Paris și se află la primul scandal de acest gen. O altă profesoară, care nu o are „în grații” a declanșat scânteia scandalului, „turnând-o” la decan.

Decanul a înaintat și un Referat către Rectorul Universității București, Marian Preda, prin care îi cere formarea unei Comisii de disciplină care să o cerceteze pe Simona Cristea. Peste 10 zile se va întruni comisia.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *