Bărbat mort cu două certificate de deces diferite. Cum e posibil? Reacția conducerii spitalului

Pentru o familie din Făgăraș esta o mare tragedie ceea ce i s-a întâmplat chiar în prima zi a acestui an.

Emil Mocan, în vârstă de 74 de ani a murit pe data de 1 ianuarie 2021, iar spitalul a eliberat două certificate de deces cu două diagnostice diferite ca fiind cauzele decesului.

Unul ditre certificate îndica faptul că bărbatul a murit din cauză că suferea de COVID, iar celălalt prezenta altă cauză a decesului, adică, septicemie.

Familia unui bărbat acuză cadrele medicale de malpraxis după ce au primit două certificate de deces, unul cu COVID și altul fără

CONDIDERÂND CĂ ESTE CEVA ÎN NEREGULĂ FAMILIA A ANUNȚAT AUTORITĂȚILE

Familia bărbatului a depus mai multe plângeri şi acuză cadrele medicale de rele tratamente și malpraxis. Rudele vor ca situația să fie clarificată și să afle, de asemenea, dacă bărbatul a luat COVID-19 din unitatea medicală, având în vedere că la internare nu avea coronavirus.

„Mi-au spus că tata a venit cu o bacterie de acasă, ulterior, după 10 sau 11 zile de spitalizare, a recunoscut că nu de acasă este provenienţa pneumoniei, ci din spital”, a spus fiul lui Emil Mocan, Claudiu Mocan.

REACȚIA CONDUCERII SPITALULUI

Potrivit medicilor, bărbatul de 74 de ani a ajuns la spital în stare gravă: „El se operase la noi, a avut o problemă, un volvulus (n.r. – o încurcătură a intestinului care poate duce la ocluzie intestinală) cu peritonită.

A fost externat pe 16, apoi, fiind acasă, a dezvoltat o stare febrilă. Medicul de familie i-a recomandat reinternarea la spital, unde a revenit pe 19, dar testul inițial a fost negativ, așa că a fost trecut la non-COVID. PCR-ul se pozitivează și după 7 zile de la expunere”, a spus un medic.

Ambele certificate de deces au același număr de înregistrare și aceleași date, unica diferență fiind că în cel de-al doilea act apare „pneumonie cu pleurezie COVID-19 pozitivă” față de „pneumonie cu pleurezie” în primul.

Referitor la cele doua certificate de deces, managerul spitalului a subliniat că este vorba doar de unul singur.

„Nu, este unul. Domnul doctor care l-a întocmit pe primul a primit ulterior și rezultatul testului COVID-19, a refăcut certificatul și a anunțat starea civilă pentru înmormântare”, a spus managerul spitalului.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *