PDS își arată adevărata față în Valea Jiului. Șoșoacă primită triumfal. Minerii chemați la București. O nouă mineriadă?

În Valea Jiului, Diana Șoșoacă a fost primită cu brațele deschise de liderii social-democraților.

Printre aceștia s-au numărat Cristian Resmeriță, senator PSD și colegul său de partid, Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara. Cei doi au dat mâna cu senatoarea anti-mască.

„Doamna senator, uitati, fratele meu, domnul senator Cristian Răsmeriță. Mă bucur. Vă prezint și pe domnul primar de la Vulcan. Merișanu. Avem și colegi parlamentari. Este și domnul președinte de la CJ. Fara politica.”

Răsmeriță: cred că o să vin și eu în partid. Domnu președinte al CJ care susține oamenii.

Minerii chemați la București să dea jos Guvernul

Senatoarea independentă Diana Șoșoacă i-a îndemnat pe minerii din Valea Jiului, într-o discuție la Lupeni, să vină în Capitală să protesteze pașnic în fața Guvernului și a ministerelor Energiei și Economiei dacă nu li se acordă banii pentru munca prestată.

Minerii din Lupeni i-au spus senatoarei Diana Șoșoacă că nu și-au primit bonurile de masă de 11 luni, că nu își văd copiii cu săptămânile, că au soții gravide despre care nu știu cum se descurcă, că nu au vitamine, nu au echipamente de protecție, muncesc și sâmbetele și duminicile la 250 de metri sub pământ, au salarii de 1.700 de lei, se îmbolnăvesc grav în mine și în general sunt  bătaia de joc a tuturor șefilor politici.

Diana Șoșoacă a vrut să coboare în subteran dar nu a primit aprobare de la conducerea minelor. În schimb, câțiva mineri din subteran au urcat la suprafață și s-au întâlnit cu senatoarea.

„Acum, aici, trebuia să fie tot Parlamentul și tot Guvernul României. Unde sunteți, mă? Unde ești domnul președinte, iar ești la schi?”, a mai spus Diana Șoșoacă. Minerii și senatoarea l-au numit ‘Cuțu-Cuțu’ pe premierul Florin Cîțu.

Pe seară, discuției cu minerii s-au alăturat primarii de la Vulcan și Aninoasa, parlamentarii PSD Natalia Intotero, Viorel Salan și Ilie Toma și șeful CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor (PSD)

„Diana e cu noi!”, au strigat minerii.

S-a intonat imnul României și pe urmă imnul minerilor. Diana Șoșoacă a spus că România este condusă de un „Guvern de criminali”, că Romania importa carbune din Polonia si Ucraina „in conditiile in care voi muriti de foame” si ca tara este atat de bogata incat s-ar putea pune pe picioare in doi ani de zile, dar nu se doreste.

„Se doreste intrarea in faliment, investitori straini vor cumpara minele din Romania pe 3 lei si pe urma Romania va deveni definitiv sclavul strainilor, vor lua carbunele noastre si-l vor duce la statele destepte”, a zis Șoșoacă.

„De aici din Valea Jiului incepe eliberarea. Va spun ca incepe marea eliberare. Nu numai Guvernul trebuie sa cada, mai e un presedinte si un abuzator suprem, Raed Arafat, dusmanul romanilor si daca nu va rezolva problemele de ce nu v-ati lua si voi o aprobare de la Primaria Capitalei sa manifestati pasnic? Ca ei stiti ce zic de voi, da? Sa protestati in fata lui Cutu-Cutu”, a mai spus senatoarea.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *