Asistente medicale care revoluționează legile fizicii. Pot fi în două locuri diferite în același timp

O practică descoperită de primarul Lugojului a scos la iveală faptul că la spitalul municipal asistentele plecau pe rând la muncă în Germania fără să îşi ia zile de concediu, ci erau pontate zilnic la serviciu şi primeau şi salariul din România.

Edilul şi-a dat seama de această neregulă când a sunat o asistentă şi a rugat-o să se prezinte la biroul său, iar aceasta a recunoscut faptul că este în Germania.

„În luna noiembrie, o asistentă din spital a plecat la lucru în Germania. Am sunat-o, am rugat-o să vină a doua zi la mine și mi-a spus că nu poate să vină, că e în Germania, la lucru.

Nu avea cererea de concediu înregistrată la spital, era lăsată la șefa dânsei, în caz că se sesiza cineva, să i-o înregistreze.

Realitatea este că a doua zi a revenit în țară și m-a sunat că poate să vină la mine. I-am spus că nu mai este necesar, că am dovedit ce era de dovedit.

Era o practică în spital, sper să nu mai existe această practică, în care unele asistente plecau, pe rând, la muncă în Germania, iar colegele îi țineau locul, pentru că nici nu doreau să-și consume concediul”, a declarat primarul Claudiu Buciu

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *