Rapoarte document despre efectele secundare cauzate de vaccinul AstraZeneca. Dovezi îngrijorătoare!

Vaccinul AstraZeneca este al treilea care obține aprobarea în Uniunea Europeană.

Agenția Europeană a Medicamentelor a concluzionat că este eficient în proporție de aproximativ 60%, comparativ cu peste 90% pentru vaccinurile de la Pfizer / BioNTech și Moderna.

De asemenea, serul AstraZeneca este considerat a fi sigur, dar AEM a spus că va monitoriza rapoartele despre efectele secundare.

RAPORT OFICIAL AL CNCAV

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV) a anunțat vineri că în ultimele 24 de ore au fost vaccinate 19.125 de persoane și au fost raportate 115 reacții adverse.

Astfel, au fost vaccinate cu prima doză 17.707 de persoane, iar cu a doua 1.418. 7.841 de persoane au primit vaccin Pfizer, iar 11.284 vaccin AstraZeneca.

De la începutul campaniei de vaccinare au fost imunizate 890.068 de persoane, dintre care 615.965 au primit și cea de-a doua doză de vaccin.

Conform CNCAV, în ultimele 24 de ore au fost întregistrate 115 reacții adverse, 4 de tip local și restul de tip general. 97 au fost raportate după vaccinul AstraZeneca, 4 după Moderna și 14 după Pfizer.

De la începutul campaniei de vaccinare au fost înregistrate 5.068 de reacții adverse, 690 de tip local și 4.378 de tip general.

CNCAV menționează că 13 reacții adverse sunt în curs de investigare.

MAI MULTE ȚĂRI REFUZĂ VACCINUL ASTRAZENECA

Autoritățile sanitare din unele țări europene se confruntă cu reticență față de vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de AstraZeneca, după ce mai multe cadre medicale au intrat în concediu medical din cauza efectelor secundare, iar altele au intrat în comă după vaccinare.

Efectele secundare pot include febră sau dureri de cap și sunt un semn normal că organismul generează un răspuns imun, potrivit raportărilor din studiile clinice pentru vaccinul AstraZeneca. De obicei, simptomele se estompează în decurs de o zi.

Pentru celelalte vaccinuri aprobate în Europa, dezvoltate de Pfizer și Moderna, au fost raportate efecte secundare temporare similare.

Dar după lansarea vaccinării cu AstraZeneca, cel mai recent vaccin aprobat în Uniunea Europeană, autoritățile sanitare din Franța au emis îndrumări pentru a încetini ritmul vaccinării, două regiuni din Suedia au întrerupt temporar vaccinările, iar în Germania unii lucrători esențiali refuză să facă acest vaccin.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *