Medicul care s-a vindecat singur de COVID. Ce medicament a folosit

Valentin Răducanu este medic și a fost infectat cu noul coronavirus. Acest moment a fost unul de cotitură în viața medicului, mai ales că a luat o deciuzie pe care nu mulți ar fi avut curajul s-o facă.

El a decis să se trateze cu Arbidol, un antiviral care nu este autorizat în UE.

CE ESTE ARBIDOL?

Arbidolul este un medicament antiviral pentru tratamentul infecției gripale utilizat în Rusia și China, dar care în prezent nu este autorizat în Uniunea Europeană. Totuşi, la medici ajunge.

„Eu am făcut tratamentul cu Arbidol, la mine au apărut acum 20 de zile primele simptome care au debutat cu frisoane şi o stare febrilă.

În a treia zi de la debutul bolii, au început simptomele destul de accentuate, temperatură de 39 grade, frisoane, dureri musculare, ameţeală permanentă.

Am început tratamentul cu acest medicament din Federaţia rusă. Un comprimat de 200 de mg, la 8 ore, timp de şapte zile. În a patra zi de tratament cu Arbidol, simptomele au dispărut.

Pe lângă Arbidol, am mai luat Paracetamol în doze de 1.000-1.500 mg pe zi, am luat şi dexametazonă – un antiinflamator fiole şi Algocalmin pentru scăderea temperaturii”, a spus medicul Valentin Răducanu.

CORONAVIRUSUL A PIERIT CA PRIN MINUNE

„Din a treia zi de Arbidol, simptomele s-au redus în proporţie de 70-80%”, a adăugat medicul.

În plus, dr. Răduceanu spune că a mai luat vitamina C 2000 de mg pe zi, vitamina D 3000 de unităţi pe zi.

„E foarte important să ne ia şi un anticoagulant, de exemplu o aspirină, ca să nu dezvoltăm trombi, şi să bem foarte multe lichide”, a specificat dr. Valentin Răducanu.

MEDICAMENTUL „BLAND” ADUS DE GIGI BECALI DIN RUSIA

Mulți au ridicat din sprâncene când Gigi Becali a anunțat în aprilie 2020 că aduce un medicament din Rusia pentru a trata pacienții de COVID-19 din România, dar spitalele au apreciat ajutorul dat, fiind un medicament ieftin, și l-au folosit. Totuși, a urmat o situație contradictorie: Arbidol nu mai poate fi importat de spitalele românești, nefiind aprobat în UE.

Finanțatorul FCSB ar fi folosit Arbidol să își trateze și mama, care s-a infectat cu COVID-19. Specialiștii de la mai multe spitale românești care l-au folosit îl descriu drept „blând”, fără reacții adverse importante și accesibil ca preț.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *