Proteste anti-restricții în țară. Au ars portretul lui Raed Arafat

Noi proteste au început marți seară în mai multe orașe din România împotriva restricțiilor impuse de autorități începând din acest week-end.

Protestele au început duminică seară, iar luni au degenerat în violențe atât în București, cât și în alte orașe.

Sute de oameni au ieșit din nou să protesteze pe străzile orașului Pitești. Aceștia s-au adunat în centrul localității după care au început să mărșăluiască pe marile bulevarde. 

AU ARS PORTRETUL LUI RAED ARAFAT

În Craiova, câțiva zeci de protestatari se mobilizează să plece spre Piața Prefecturii, iar la Constanța sunt circa 100 de oameni în stradă.

Protestatarii din municipiul Craiova au ars, marți seară, mai multe portrete cu șeful DSU Raed Arafat, pe fondul nemulțumirilor legate de restricțiile impuse la nivel național în contextul pandemiei.

Mai mulți protestatari au scos la imprimantă portrete cu Raed Arafat și le-au dat foc pe stradă.

 Mai multe arme albe au fost găsite asupra unor participanţi la protestul de la Galaţi, iar pe traseul protestului jandarmii au găsit, ascunse, bucăţi de gresie, pietre şi bate.

Asupra unui băiat de 13 ani s-a găsit un briceag, fiind chemată bunica copilului. Întrucât femeia, bolnavă, nu avea bani să se întoarcă acasă, jandarmii i-au dat doar un avertisment şi unul dintre ei a plătit taxiul.

Peste 800 de persoane au protestat în stradă, marţi seară, împotriva restricţiilor impuse de autorităţi în context pandemic, fiind pentru a cincea zi consecutiv când au loc la Brăila manifestaţii pe acest subiect.

Protestatarii, în mare parte tineri şi adolescenţi, s-au adunat în faţa Palatului Administrativ din Brăila şi au pornit în marş pe calea Călăraşilor, principala arteră a oraşului, protestând astfel împotriva noilor restricţii ale autorităţilor centrale privind interzicerea circulaţiei după ora 20,00 în localităţile cu incidenţă a cazurilor de COVID-19 mai mare de 4 la mia de locuitori.

La protestul anti-restricții din Constanța a avut loc un incident. Un protestatar a sărit la bătaie cu un jandarm. Acesta a fost filmat în timp ce îi adresa cuvinte injurioase jandarmului și îl întreba în repetate rânduri: „Cum te numești?“

Din fericire, jandarmul și-a păstrat calmul în timp ce protestatarul furios a fost îndepărat de acesta de către alți manifestanți.

LA BUCUREȘTI, SE STRIGĂ „LIBERTATE” ȘI „DEMISIA”

La București, după ce protestatarii s-au adunat în Piața Universității, au mers în marș spre Piața Constituției, iar apoi s-au îndreptat către Piața Victoriei.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *