Ultimele modificări la Legea pensiilor. Violeta Alexandru a făcut un anunț important

Legea pensiilor ar urma să fie din nou modificată printr-o propunere legislativă inițiată de fostul ministru al Muncii Violeta Alexandru.

Casa de Pensii a emis o informare care privește pensionarii care își primesc drepturile bănești pe card sau în cont bancar. Taloanele mov vor fi păstrate, până la sfârșitul fiecărei luni, la Oficiul Poștal. După aceea, taloanele se arhivează la Ofiiciile Poștale Județene sau la cele de sector.

”Pentru cei care m-au întrebat despre intenția mea de a amenda legea pensiilor pentru a include posibilitatea, pentru pensionarii care primesc pensia în cont, de a avea, dacă doresc, talonul în format electronic, am o informație simplă: am terminat.” a scris Violeta Alexandru, fost ministru al Muncii, pe Facebook.

Astfel, spune ea, medicii vor putea verifica, prin acces direct la baza de date a Casei Naționale de Pensii, anumite informații ”despre pensionarii care solicită, de exemplu, rețete compensate”, unde nivelul de compensare este în funcție de cuantumul pensiei. 

”Sincer, nu talonul în sine interesează ci informația.” spune Violeta Alexandru, care dezvăluie că scopul este să scape de talonul de pensie pe hârtie. ”Ar însemna o povară în minus pentru pensionar dacă nu ar mai fi nevoit să aducă mereu talonul.” mai scrie Violeta Alexandru. 

”Talonul mov nu va veni, orice am face, prompt. Vom sta după el. Pentru pensionarii care folosesc sistemul bancar, nu ar trebui să mai aștepte poștașul sau să verifice constant cutia poștală. De ce să aștepte? Sunt oameni care folosesc tehnologia. Singuri sau ajutați de cei din familie. Oamenii nu ar trebui să aștepte după serviciile statului. Statul nu le face o favoare.” afirmă fostul ministru. 

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *