Când vom scăpa definitiv de masca de protecție. Valeriu Gheorghiță dă primele semne despre revenirea la o viață normală

Una dintre măsurile și restricțiile de care românii sigur abia așteaptă să scape este obligativitatea purtării măștii. Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a explicat care sunt condiţiile renunţării la masca de protecţie.

Valeriu Gheorghiță, despre condiţiile renunţării la masca de protecţie

Valeriu Gheorghiță a explicat care sunt condiţiile renunţării la masca de protecţie. Coordonatorul campaniei de vaccinare a dezvăluit că autoritățile vor începe să se gândească la „beneficii” abia după ce în jur de 35 de procente din populație vor avea ambele doze de vaccin făcute. Cât despre momentul în care vom scăpa de mască, propunerea ar putea fi făcută după ce se depășește pragul de 10 milioane de români imunizați. Până atunci, însă, o soluție de compromis ar putea veni tocmai din Statele Unite ale Americii.

„De la peste 35% persoane vaccinate cu două doze am putea să ne gândim la beneficii, dar trebuie să ne uităm la mai mulți indicatori. Eu cred că la masca de protecție se va renunța ultima oară. Adică după ce avem peste 10 milioane de persoane vaccinate.

Iar când o sa avem peste 5 milioane de persoane vaccinate, îi voi propune premierului Cîțu ce se întâmplă acum în SUA: în grupurile mici, vaccinate, să nu se mai poarte masca”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Așadar, pragul de zece milioane de români imunizați ar putea însemna renunțarea la purtarea măștii, însă, spune Valeriu Gheorghiță, ar trebui să devină o măsură de protecție personală folosită în fiecare sezon rece.

„Masca de protecție ne protejază nu doar față de infecția cu SARS-COV-2, ci pentru toate celelalte infecții care se transmit pe cale respiratorie. Cred că este o măsură de protecție personală pe care trebuie să o avem în vedere de acum înainte, în fiecare sezon rece.

Când vorbim de viroze, când vorbim de sezon de gripă trebuie să folosim acest mijloc de protecție personală și de protecție a celor din jurul nostru”, a conchis acesta.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *