Cezar Irimia dă cărțile pe față. „Cine nu are bani moare”

Luni seară, Cezar Irimia, președintele Alianței Pacienților Cronici a făcut acuzații grave la adresa autorităților.

 El a spus, că există o lipsă mare a medicamentelor vitale și i-a acuzat pe cei care conduc țara de lipsă totală de responsabilitate.

Acesta a criticat și numirile politice din Sănătate și a precizat că în noiembrie-decembrie 2020 numărul deceselor non-Covid a crescut cu 10.000 față de 2019. 

Irimia a subliniat că singura cauză a lipsei medicamentelor sunt politice proaste ale Ministerului Sănătății. 

„În România nu răspunde nimeni pentru problemele din sistemul de Sănătate. Avem doar promisiuni, dar bolile noastre pot fi tratate doar cu medicamente. Aceste medicamente au dispărut din România din cauza politicilor proaste ale Ministerului Sănătății.
Sunt medicamente vitale și nu răspunde nimeni. Dacă se întrerupe tratamentul la un pacient cu o formă de leucemie, în 2 săptămâni moare. Din ianuarie sesizăm lipsa medicamentului pentru această formă de leucemie și nimeni nu a luat atitudine.

Doamna ministru a afirmat că a aflat de la bolnavi că nu sunt medicamente, dumneaei nu știa. Ministerul este responsabil pentru asigurarea tratamentelor pacienților cronici!
USR-PLUS, care conduc sistemul de sănătate, l-au bulversat, culminând cu acea coplată, adică introducerea mâinii adânc în buzunarul pacientului. După ce pensionarii sunt condamnați la moarte, pentru că nu au bani să-și cumpere medicamentele vitale… este crimă cu premeditare. În filmul acesta jucăm acum”, a reclamat președintele Alianței Pacienților Cronici.

Acesta a precizat că pacienții care au bani reușesc să facă rost de medicamente din UE. 
„Cine nu are bani moare. Unui pacient cu leucemie îi trebuie 8 comprimate pe zi. Un flacon cu 100 de comprimate costă 570 de euro și nu îi ajung pentru o lună. Un pensionar nu are pensie cât costă un tub de medicamente.
Alt medicament care lipsește este cel dedicat bolilor tiroidiei, atât cancere, cât și boli cronice. Nu se găsește de 2 ani. A venit sporadic în România și pacienții au fost acuzați că și-au făcut stocuri”, a adăugat Irimia. 

Președintele Alianței Pacienților Cronici a acuzat lipsa totală de responsabilitate a autorităților din România și a criticat numirile politice din Sănătate. 
„Ne-a lovit și pandemia și am murit pe capete. Potrivit INS, în noiembrie-decembrie 2020 au murit cu 10.000 mai mulți români non-Covid față de 2019. Cine răspunde pentru aceste decese, pandemia?! Nu a fost o gestionare corectă. 
Mă bucur că Armata asigură campania de vaccinare, este singura care funcționează în România. În rest, totul este la pământ. O degringoladă prin numirea politică a managerilor de spitale, de la portari la manageri colorăm politic tot sistemul de Sănătate fără să ne pese că pacienții cronici nu au medicația vitală”, a mai spus Irimia.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *