Prăjitura fabuloasă cu rom și cafea. Delicioasă, aromată și ușor de făcut

Un desert simplu, dar plin de savoare, gata oricând să îți ridice moralul sau să te energizeze într-o zi mai intensă.

Familia, dar și musafirii vor fi bucuroși să savureze un astfel de desert.

Ingrediente

Pentru aluat

125 ml ulei
125 ml apă minerală
150 g făină
1 praf de copt
4 ouă
3 linguri pudră de cacao
1 linguriţă cafea instant
150 g zahăr pudră
esenţă de rom

Pentru glazură

200 g ciocolată menaj
50 g unt
3 linguri de cafea concentrată

Pentru decor (opţional)

200 ml frişcă bătută
ness
boabe de cafea

Cum se prepară

Mixezi ouăle cu zahărul până devin spumoase, adaugi treptat uleiul, alternând cu apa minerală, apoi esenţa de rom. La final, adaugi treptat făina cernută cu pudra de cacao, cafeaua instant, praful de copt şi amesteci bine până se omogenizează perfect,

Torni compoziţia într-o formă dreptunghiulară tapetată cu folie specială de copt, o introduci în cuptorul preîncălzit pentru circa 30 de minute, la temperatură medie. Între timp, razi ciocolata, o topeşti în bain-marie şi o freci cu untul tăiat bucăţele până se integrează perfect în ciocolată.

La sfârşit adaugi cafeaua concentrată. Torni glazura peste prăjitura răcorită şi o laşi să se răcească. În momentul servirii, porţionezi prăjitura cu rom si cafea după preferinţă, decorezi fiecare porţie cu frişcă turnată cu poşul, pudrezi cu cafea instant şi aşezi câte o boabă de cafea pe frişcă, deasupra fiecărei porţii.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *