Când vom reveni la o viață normală, fără pandemie. Declarația președintelui Pfizer, Albert Bourla

Întreaga omenire a avut, și încă mai are, de suferit de pe urma virusului ucigaș, care a secerat viața a milioane de oameni.

Specialiștii caută soluțiile cele mai viabile pentru stoparea acestui virus, iar singura alternativă este, până acum, vaccinarea.

Directorul general şi preşedintele Pfizer, Albert Bourla , anticipează că lumea va reveni la viaţa normală în decurs de un an, el adăugând că probabil va fi necesară vaccinarea anuală împotriva Covid-19.

„Într-un an cred că vom putea reveni la viaţa normală”, a spus Bourla.

Revenirea la viaţa normală nu va fi fără condiţii, a spus el: „Nu cred că acest lucru înseamnă că variantele nu vor continua să vină şi nu cred că acest lucru înseamnă că ne vom putea trăi viaţa fără vaccinări. Dar asta, din nou, rămâne de văzut.”

Predicţia lui Bourla despre momentul în care se va reveni la o viaţă normală este în concordanţă cu cea a CEO-ului Moderna, Stéphane Bancel.

De asemenea, și Stéphane Bancel, CEO Moderna a afirmat că o viață normală am putea avea peste aproximativ un an de zile.

„Începând de astăzi, într-un an, presupun”, a spus joi Bancel ziarului elveţian Neue Zuercher Zeitung,  când i s-a cerut o estimare.

Bourla a sugerat că este posibil să fie nevoie de vaccinuri anuale împotriva coronavirusului.

„Cel mai probabil scenariu pentru mine este acela că, deoarece virusul este răspândit în toată lumea, vor continua să apară noi variante. De asemenea, vom avea vaccinuri care vor dura cel puţin un an şi cred că cel mai probabil scenariu este vaccinarea anuală, dar nu ştim cu adevărat, trebuie să aşteptăm şi să vedem datele”, a spus Bourla.”

Vineri, şefa Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA,  dr. Rochelle Walensky, a autorizat distribuirea de rapeluri ale vaccinului dezvoltat de Pfizer şi BioNTech Covid-19 pentru cei aflaţi în medii profesionale şi instituţionale cu risc ridicat.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii se opune puternic lansării pe scară largă a rapelurilor, spunând că naţiunile mai bogate ar trebui să ofere doze suplimentare ţărilor cu rate minime de vaccinare.

Bourla a declarat duminică că „nu este corect să decideţi dacă veţi aproba sau nu rapeluri” pe alte criterii decât „dacă sunt necesare rapeluri”.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *