Pacienții internați în spitalele COVID se agață cu dinții de ultima speranță de viață. Nelu Tătaru: „Uneori este prea târziu!”

Realitatea este cruntă în România, după ce virusul ucigaș a secerat zeci de mii de vieți, iar spitalele sunt arhipline de bolnavi infectați cu noul coronavirus.

Nelu Tătaru – consilier al premierului interimar a postat, marți, pe pagina sa de socializare, un mesaj extreme de dureros despre realitatea din România.

Acesta spune că în momentul în care ajung în stare gravă la spital, pacienții roagă medicii să-i vaccineze, să facă ceva pentru ei să-i salveze, dar uneori este prea târziu.

„Vreau să spun, încă de la început, că acesta este un mesaj pentru aceia dintre dumneavoastră care își doresc să salveze vieți și înțeleg la ce răscruce de drumuri suntem.

Acum vorbim despre o realitate cruntă, care se sprijină pe un adevăr foarte dur.

Vorbim despre viață sau moarte, veselie sau tristețe, sănătate sau boală!

Evidența nu poate fi contestată.

Doar astăzi… 574 suflete au plecat dintre noi.

Nu este momentul, acum și nicicând, de promisiuni deșarte, populism sau manipulare folosită în scopul de a câștiga capital de imagine, ci avem nevoie de măsuri clare…de salvare.

Trebuie să conștientizăm, mai mult ca oricând, că depinde de fiecare dintre noi cât prelungim aceste vremuri pline de suferință, lipsuri, neliniște, dar mai ales pierderi de vieți.

Ura, dezbinarea și cuvintele grele aruncate sunt distructive.

Însă, în ceea ce mă privește, dacă asta vă ajută să vă descătușați, să fiți bine și să alegeți corect…le primesc.

Am ales să fiu medic pentru oameni și pentru viață.

Nu am fugit niciodată de responsabilități, decizii (chiar și nepopulare) pentru că am știut că sănătatea semenilor mei trebuie să fie pe primul loc, chiar cu prețul sănătății mele.

Că avem spitale vechi, infrastructură depașită, personal medical epuizat, spitale supraaglomerate, multă suferință…vedem cu toții.

Și nu avem voie să uităm de acei oameni, acele suflete, acei pacienți cu boli cronice care au enorm de mult de suferit din cauza acestei pandemii, a accesului la servicii medicale si a riscurilor la care se expun.

Răfuielile (de orice tip) se pot rezolva, neînțelegerile se pot remedia…dar viețile oamenilor nu le mai poate aduce nimeni înapoi!

Pacienții roagă medicii să-i vaccineze, să facă ceva pentru ei să-i salveze, dar uneori este prea târziu și nu mai au ce face.

E o realitate, un fapt și nicidecum vreo poveste născocită.

Niciodată nu e prea târziu să respectăm niște reguli simple care să limiteze răspândirea acestui virus, să prevenim tragedii și să alegem ceea ce este corect.

Datoria civică a fiecăruia dintre noi este să fim responsabili și să alegem singura soluție pe care o avem acum la îndemână”, a transmis Nelu Tătaru.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *