Plăcintă cu legume, gustoasă și ușoară. Excelentă pentru cei care sunt la dietă. Are numai 130 de calorii

Eggplant pie with peppers and beans

Această plăcintă din vinete cu ardei este ușor de preparat , iar gustul exte excelent.

Deoarece, are numai 130 de clorii, acest preparat culinar este apreciat atât de cei care urmează o dietă, cât și de cei cărora le plac astfel de mâncăruri….fără carne.

Ingrediente pentru 8 porții

1 vânătă;

un ardei;

4 sau 5 măsline fără sâmburi;

pătrunjel proaspăt;

1 cățel de usturoi;

o jumătate de pahar de apă;

20 de grame de parmezan și 30 de grame de brânză scamorza afumată în bucăți;

20 grame de cremă Philadelphia.

Ingrediente pentru baza de aluat 

100 de grame de făină integrală;

1 vârf de sare;

1 gram de bicarbonat de sodiu (vârful unei lingurițe);

50 ml apă;

25 de grame de ulei de măsline extravirgin.

Pașii de urmat

Spălați legumele și pătrunjelul. Apoi tăiați vinetele și ardeii în bucăți mici. Puneți legumele tăiate cubulețe într-o tigaie și adăugați cățelul de usturoi zdrobit, pătrunjelul tocat și jumătate de pahar de apă, sare și piper după gust. Acoperiți tigaia cu un capac și lăsați legumele pe foc mediu ca să se soteze. 

După ce legumele s-au înmuiat, scoateți usturoiul și adăugați măslinele. Dacă mai este puțină apă în tigaie, mai lăsați legumele pe foc, de data asta fără capac, astfel încât apa să se evapore complet. 

Mod de preparare

Într-un castron, se toarnă făina, sarea și un vârf de bicarbonat de sodiu. Într-un borcan, amestecăm bine uleiul pentru a le face cremoase, apoi le turnăm în castronul cu făină. Frământăm până obținem un aluat neted, compact și elastic. Lasă-l să se odihnească o jumătate de oră la frigider într-o foaie de folie alimentară.

Ulterior, luăm aluatul, îl întindem cu un sucitor și îl așezăm în tava, care a fost acoperită cu cu hârtie pergament.  După ce ați străpuns aluatul cu o furculiță, întindeți crema Philadelphia și turnați legumele reci. Presărați cu 20 de grame de parmezan și scamorza afumată. Plăcinta se coace la 190 de grade, timp de 30 de minute. Primele 10 pe raftul inferior, apoi încă 15 pe raftul din mijloc și în cele din urmă ultimele 5 minute sub grătar. 

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *