Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat vrea partenetiat cu Agențiile de Dezvoltare Regională

Alexandru Petrescu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat s-a întâlnit astăzi cu reprezentanții celor 8 Agenții de Dezvoltare Regională (ADR) în vederea semnării unui protocol de colaborare.

Dezvoltarea de parteneriate cu agențiile regionale în vederea creșterii amprentei investiționale în geografiile locale, funcție de specificitatea și avantajele competitive ale fiecărei regiuni, cât și complementaritatea activității acestor organisme cu a viitoarelor Agenții pentru IMM-uri, atragere de investiții și promovare a exportului, aflate în subordinea Ministerului, a constituit principalul subiect aflat pe agenda întâlnirii de astăzi.

‘Relevanța economica a geografiei — dotarea cu resurse naturale, forța calificată de muncă, accesibilitatea și proximitatea piețelor — amprentează substanțial fluctuația volumului investițional. E important ca, în relația cu investitorul, să poți prezenta încă din primele întâlniri, un tablou de bord al industriei în care acesta dorește să investească și apoi să-l poți acompania profesionist pe tot parcursul implementării proiectului său. De aceea, consider că parteneriatul pe care îl dezvoltăm cu Agențiile de Dezvoltare Regională — acest corp de înaltă expertiză dispersat regional — este esențial în pregătirea și implementarea proiectelor investiționale, pentru ca acestea sunt și singurele organisme abilitate să facă planificarea regională strategică. Activitatea experților regionali aflați în subordinea Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat va reprezenta, practic, extensia în teritoriu a activității Departamentului InvestRomania și va fi complementară, convergeța activității ADR-urilor’, a afirmat ministrul Alexandru Petrescu.

Protocolul de colaborare între Minister și Agențiile de Dezvoltare Regională va aborda, în derularea lui, mai multe paliere, și anume: investiții străine, comerț exterior, învățământ dual, antreprenoriat și structuri de sprijinire a afacerilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *