Activitatea din ultimele două zile a Parlamentului a condus la sesizarea DIICOT

În urmă cu puțin timp, deputatul de Mureș, Marius-Emil Pașcan, a sesizat Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Crimă Organizată și Terorism (DIICOT), semnalând că modificările legislative și legile ce erau cât pe-aci să fie adoptate au potențialul de a conduce inevitabil la „disoluția autorității statului român în Transilvania”, precum și la „pierderea controlului asupra a tot ce înseamnă administrație locală”. Deputatul român a sesizat instituția de cercetare penală menționată pentru fapta de atentat împotriva ordinii constituționale, realizată prin „trocul politic al trădării naționale PSD-ALDE”, realizat pentru salvarea intereselor unui cuplu de  persoane – Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu – care se pune pe sine mai presus de istoria și jertfele acestui popor, prin care s-a realizat ROMÂNIA.

Marius-Emil Pașcan semnalează, în luările sale de poziție de pe contul de facebook, modurile concrete prin care s-a solicitat și probabil că se va, în viitor, realiza trădarea neamului și a țării, care urmează a împlini curând 100 de ani în forma pentru care suntem atacați de Ungaria:

1.Bacalaureat diferențiat pentru minorități. Cu alte cuvinte, standarde diferite de învățare a limbii române pentru români și pentru minoritari.

2. Înființarea de către guvern, cu anihilarea autonomiei universitare, a unei secții maghiare a Universității de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș. Practic, Dragnea acceptă o măsură luată de guvernul MRU, în 2012 și pentru care PSD (alături de PNL și PC) l-a dat jos prin moțiune de cenzură.
3. Finanțarea de la bugetul de stat a institutelor teologice pentru confesiunile maghiarilor
4. Înființarea de institute pedagogice pentru minorități:
– problema steagurilor secesioniste, inventate în 2004. Este non-negociabilă pentru UDMR, care propune ca autoritățile publice și entitățile să poată adopta și folosi, alături de însemnele oficiale ale României și alte însemne, simboluri, care să exprime identitatea etnică, istorică, culturală și economică a cetățenilor aparținând minorității naționale, locuitori ai respectivei localități. Dacă ar fi adoptată propunerea UDMR, steagul așa-zisului Ținut Secuiesc, de exemplu, ar putea fi arborat fără probleme;
– interzicerea modificării limitelor teritoriale ale județelor, orașelor și satelor, dacă astfel se diminuează ponderea cetățenilor aparținând unei minorități naționale. Practic, aceasta interdicție ar face extrem de dificile și reforma teritorială, dar și referendumurile locale de unire a unor localități în zone cu minorități;
A doua chestiune cerută insistent de UDMR este instituirea Zilei maghiarilor pe 15 martie. Comisiile de administrație publică și pentru drepturile omului din Senat au dat deja luni raport favorabil adoptării proiectului de lege prin care ziua de 15 martie devine Ziua Maghiarilor din România, cu presupunerea că acesta va fi cel mai probabil votat de plenul Senatului marți.
A treia cerere imperativă a UDMR este votarea unui proiect vechi din 2005 – legea privind statutul minorităților. Printre alte câștiguri, acest proiect ar aduce posibilitatea autonomiei (la început „culturale”) pentru minoritatea maghiară.

Și pentru că există ocazii în care obiecte neînsuflețite ne duc cu gândul la acțiuni ale unor ființe care ar trebui să fie însuflețite de idealuri, nu putem să nu atragem atenția asupra statuii lui Barbu Catargiu, ridicată acolo unde acesta a fost ucis mișelește pentru că nu a vrut să cedeze unor idei pe care le considera contrare interesului național al României și pe care regăsim sintagma care și după sute de ani este valabilă pentru națiunile avansate: „Totul pentru Țară, nimic pentru noi”. Și așa ajungem să ne întrebăm și legat de atitudinea celeilalte părți: de ce nu a demisionat domnul Sorin Grindeanu, pentru a împiedica să se întâmple trădarea interesului național, dacă a văzut că acesta nu reprezintă nimic pentru adversarii săi, Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu?!

Florin Georgescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *