Legile UDMR care aruncă în aer Constituția și integritatea teritorială a României, promovate pentru interese politicianiste meschine

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Procesul de dezintegrare a statului român se află la apogeu, liderii inconștienți ai PSD oferind cadou Ungariei și UDMR o serie de beneficii pe care nu și le-au putut imagina. Într-o deplină batjocură față de statul de drept, față de Constituție, războiul fratricid de la București creează premisele ca anul viitor România să nu mai aibă ce sărbători.

UDMR profită la maximum de situația creată în Parlament și forțează coaliția inconștientă să accepte adoptarea unor legi nu doar neconstituționale și ilegale, dar și profund imorale. Să le luăm pe rând:

Sub pretextul fals că și alte minorități au o zi națională, Liviu Dragnea motivează într-o manieră patetică faptul că proiectul perfid al UDMR de stabilire a zilei de 15 martie ca zi a minorității maghiare este unul normal. Să vedem realitatea: ziua de 15 martie (revoluția de la 1848) este o zi de sărbătoare națională a întregii națiuni maghiare din fostul imperiu habsburgic și austro-ungar, stabilit ca zi națională în Ungaria! ȘI este ziua în care Parlamentul de la Budapesta vota UNIREA ARDEALULUI CU UNGARIA!

Fără pretenția de a refuza minorității maghiare dreptul de a-și sărbători momentele istorice pe care le consideră importante, trebuie subliniat că, în istorie, acest moment este asimilat unui război care a condus la moartea a zeci de mii de români ardeleni. Cu toate acestea, România a permis conciliant ca maghiarii să își serbeze ziua, transmițând în fiecare an mesaje de salut din partea guvernului, în timp ce UDMR și Budapesta refuză sistematic să accepte ziua Națională a României și chiar o denigrează constant.

După ce, în noaptea minții parlamentare, UDMR a obținut modificarea legislației astfel încât procesul de epurare etnică din Covasna și Harghita să ajungă și în spitale, sub pretextul nevoii de medici vorbitori de limbă maghiară, acum se pregătesc să aibă un succes nesperat în privința adoptării modificărilor la legea 215 a administrației publice.

Pericolul major al propunerilor maghiare (cum ar fi scăderea pragului de la 20 la 10% pentru utilizarea limbii materne, introducerea de sancțiuni pentru nerespectarea utilizării limbii materne etc) constă în oficializarea de facto a limbii maghiare ca limbă oficială, în pofida Constituției. Dacă acest lucru nu este suficient, pentru că în egală măsură, Constituția este aruncată la gunoi de politicienii români, propunerile UDMR de modificare a legii 215 ascund niște opțiuni nucleare nevăzute de nimeni încă. Cum ar fi o prevedere care ar bloca practic orice fel de reorganizare administrativ-teritorială a României, UDMR solicitând interzicerea oricărei modificări a unităților administrativ-teritoriale dacă aceste modificări au ca efect diminuarea ponderii minorității naționale. Altfel spus se asigură integritatea teritorială a unei regiuni cu granițe etnice, și apariția unei enclave teritoriale în mijlocul României.

Acordarea de atribuții sporite autorităților locale în decizii care privesc minoritatea maghiară, prevăzute de asemenea de UDMR, înseamnă nici mai mult nici mai puțin decât autonomie etnică. ȘI asta într-o regiune în care etnicii maghiari, peste 300 mii dintre ei, sunt și cetățeni ai Ungariei! Care, prin grija UDMR vor avea și steag propriu, pentru că modificările legislative prevăd și adoptarea steagului secuiesc și arborarea lui pe instituțiile statului.

O altă armă subversivă a UDMR, pentru care își negociază voturile, este legea privind statutul minorităților naționale. Blocată de peste 10 ani în Parlament tot de UDMR, care nu acceptă modificările acestui proiect, cerute inclusiv de Comisia de la Veneția. De ce? Pentru simplul motiv că  legea este scrisă în așa fel încât, nu doar că UDMR ar prelua și de jure monopolul asupra minorității (cu acces nelimitat la resursele financiare), dar s-ar asigura și funcționalitatea autonomiei teritoriale și instituțiile care să asigure această funcționalitate.

Toate aceste legi și propuneri de modificări trebuie privite într-o cheie unitară. Conștienți că nu pot adopta statutul special al Ținutului Secuiesc, UDMR acționează pas cu pas, profitând de haosul politic din România și își ating scopul segregaționist prin modificări mici, la tot felul de legi, trecute neobservat cele mai multe dintre ele, pentru a ajunge la scopul final – dezintegrarea statului român.

Florin Georgescu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *