Azi are loc ședința de validare a Guvernului Mihai Tudose

În cursul acestei dimineți vor fi audiate persoanele care au fost propuse de coaliția PSD-ALDE pentru a face parte din Guvernul Mihai Tudose. După audieri, la ora 15.00 va începe în plenul Camerei Deputaților și Senatului, ședința de validare a noului guvern.

Chiar dacă președintele Klaus Iohannis a dat gir coaliției de guvernământ prin aprobarea propunerii acesteia de a propune pe Mihai Tudose în funcția de premier, opoziția este total împotriva componenței noului guvern. Și, culmea tonul l-a dat chiar un om de încredere al lui Liviu Dragnea, Niculae Băbălău:  “Am o îndoială față de anvergura domnului Tudose de a conduce un Guvern. Avem un program de guvernare extrem de bun pentru români și pentru România, avem un președinte, domnul Dragnea, pe care îl susțin cu toată tăria, dar la premier am avut o îndoială”.

Mihai Goțiu a susținut miercuri că parlamentarii USR nu vor vota pentru Guvernul Mihai Tudose: “Nu am discutat cu colegii, dar cred că pot să garantez 101% că nu vor fi voturi de la USR pentru acest Guvern”.

Președintele executiv al PMP, Valeriu Steriu: “Grupul PMP cu siguranță nu va vota acest Cabinet. Vom face front comun în opoziție. Nu suntem deloc satisfăcuți”.

Președintele PNL, Ludovic Orban a declarat: “Este o rușine pentru partidul de guvernământ că se prezintă cu un asemenea candidat de prim-ministru și cu o asemenea listă de guvern. Este o bătaie de joc la adresa oamenilor care au sperat, care au avut încredere în promisiunile electorale pe care le-au făcut și care văd astăzi, la nici șase luni de la alegeri, că, de fapt, partidul de guvernământ își bate joc de oameni. (…) N-aș fi crezut că după ce au fost declarați repetenți chiar de conducerea partidului, să fie repuși în funcție aproape integral aceiași miniștri.Tudose nu văd de ce ar putea fi un premier bun, atâta timp cât sub analiza lui Dragnea a fost un ministru al economiei prost, care nu a îndeplinit niciuna dintre cele 19 măsuri prevăzute în programul de guvernare”.

Doar UDMR a anunțat că va vota investirea noului Guvern, doar dacă nu apar ”surprize neplăcute”. În acest context, președintele UDMR, Kelemen Hunor a afirmat:”Dacă nu apar în comisii surprize neplăcute atunci vom vota învestirea Guvernului, ceea ce nu înseamnă că vom fi de acord cu toate măsurile pe care le va lua Guvernul în perioada următoare”.

Lucian Ionescu

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *