Curtea Constituțională a României a programat pentru 12 iulie discutarea solicitării fostului premier Sorin Grindeanu

Joi, 29 iunie 2017, fostul premier Sorin Grindeanu a înaintat Curții Constituționale a României, o scrisoare în care solicită exeminarea condițiilor în care senatorii și deputații au votat în Parlament moțiunea de cenzură împotriva sa și a Guvernului pe care l-a condus până la acea dată. Nemulțumit se sistemul de vot, Sorin Grindeanu a trimis o scrisoare președintelui Curții Constituționale, Valer Dorneanu, prin care solicită cele aătate mai sus. “Având în vedere rolul Curții Constituționale de garant al supremației Constituției, precum și de unică autoritate de jurisdicție constituțională în România, fără a solicita anularea adoptării moțiunii de cenzură din data de 21 iunie 2017, vă adresez rugămintea de a examina condițiile votării de către senatori și deputați a acestei moțiuni și de a impune Parlamentului respectarea, pe viitor, a dispozițiilor constituționale și legale privitoare la asigurarea caracterului secret al votului exprimat de parlamentari” – a arătat Sorin Grindeanu în scrisoare.

Ca argumentare, fostul premier a mai scris: ”Apreciez că modalitatea de exprimare a votului din data de 21 iunie 2017 cu privire la moțiunea de cenzură,a conturat un veritabil conflict juridic de natură constituțională între autoritățile publice datorită efectului direct al rezultatului votului asupra Guvernului”.

Curtea Consituțională a României a stabilit să dea o rezoluție scrisorii fostului premier Sorin Grindeanu pe data de 12 iulie.

Irinel Grigorescu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *