“Biking în România” – un proiect de promovare turistică, ca la Hollywood

După ce a colindat câţiva ani prin Canada şi SUA, Corneliu Ţepeluş,un tânăr harghitean, originar din satul Voşlăbeni, s-a întors în România. Este instructor de schii pe timpul iernii şi ghid turistic pe timp de vară. Oricât de mult ar fi călătorit prin străinătate, tot i-a rămas inima în ţară, cum se spune. Oricum, pe unde a fost a învăţat ceva din experienţa acumulată, şi anume că de multe ori, poate de prea multe ori cei de „dincolo” nu au întotdeauna o părere prea bună despre România. Ambiţia şi orgoliul de român au stat la temelia unui proiect pe care îl doreşte realizat aici, în ţara sa natală. Vrea să facă o promovare turistică inedită a României prin realizarea unor filme de scurt metraj. “Ideea mi-a venit după ce am revăzut filmul ‘Hoțul de biciclete’, un film italian din anii ’50, în care, pe o bicicletă vintage, lumea se mișcă în dreapta, în stânga. Apoi am revăzut alte filme italienești, franțuzești, în care Provence-ul, sudul Franței sau Toscana-Italia sunt prezentate într-un mod magic, cu clasă, fete frumoase, în rochii cu flori se plimbă prin satele vechi, cu un coș cu flori pe bicicletă, merg la picnic și mi-a venit ideea de a prezenta România astfel încât să arătăm frumusețea oamenilor, a locurilor și clasațării noastre”, a declarat, Corneliu Țepeluș. Fete frumoase, pedalând pe biciclete vintage și imagini spectaculoase, de tip Hollywood, este ideea de bază a proiectului inedit de promovare a României, intitulat “Biking in România”,prin care Corneliu Ţepeluş dorește ca țara lui să fie cunoscută cu tot ce are ea mai de preț.

Mai întâi şi-a făcut un scenariu cu ce vrea să prezinte în filmuleţele sale. A luat legătura cu nişte prieteni care au un studio foto-video, a luat de la o firmă de profil două biciclete vitange şi a convins două artiste tinere să „joace” în filmele sale. Primul episod al “Biking in Romania” s-a filmat la Izvoru Mureșului, iar cea care a prezentat de pe o bicicletă vintage frumusețile zonei este Tsao Hsuan, o actriță din Taiwan, fascinată de România. Au urmat filmările în zona Băile Tuşnad, unde a parcurs pe bicicletă câţiva kilometri buni prezentând frumuseţile zonei, actriţa americană Adrianne Deming. Filmuleţele sale sunt distriubuite pe diferite reţele de socializare. Regizorul, Corneliu Ţepeluş a trăit clipe de fericire şi împlinire a visului său. “Proiectul place foarte mult, feedback-ul din țară și străinătate este extraordinar, oamenii sunt extrem de încântați de această idee”, a mai spus Corneliu Ţepeluş. Acum , câteva televiziuni  din ţările de unde provin actriţele care joacă în filmele sale, vor dreptul de difuzare. Harghiteanul are în portofoliul său nume de artiste din Mexic, Brazilia, Anglia şi Irlanda, pentru a purta discuţii ca acestea să joace în episoadele viitoare care vor fi de asemenea difuzate la televiziunile din ţările din care provin. “Ideea filmului este aceea de a crea o imagine de Hollywood, poate un pic Disney. Imaginile sunt cinematografice, îți dau un sentiment special, plus muzica este importantă pentru că vrem să le dăm speranță oamenilor, să le dăm o voce oamenilor locului și să-i facem mândri de locul din care provin. Iar cei care vor vedea acest film vor dori să vină și să viziteze aceste locuri, pentru că dorim să prezentăm partea frumoasă a țării noastre”, a spus Corneliu Țepeluș. După Izvoru Mureșului și Băile Tușnad, urmează să se lucreze la realizarea unor episoade pentru promovarea Borsecului, a Praidului și a zonei Lacu Roșu, din Harghita, după care se va merge către județul Mureș, Brașov, dar și către litoralul Mării Negre și zona Maramureș, fiind vorba de un proiect care se va derula pe o perioadă lungă de timp.

Anul trecut, tânărul din Harghita a realizat și un film de promovare a satului său natal, Voșlăbeni, în care protagonista este o actriță din Brazilia, Jaqueline Novak. Filmul a fost lansat în Brazilia chiar în ziua debutului Jocurilor Olimpice și s-a bucurat de un mare succes.

“Străinii care vin prima dată în România au un șoc, pentru că ei au o altă imagine despre România, dar când văd oamenii, locurile sunt impresionați și nu vor să mai plece. Majoritatea se întorc. Numai în județul Harghita eu, ca persoană, am adus turiști din 29 de nații diferite, și toți s-au reîntors. Ei sunt atrași de partea vintage a României, de calitate, de faptul că oamenii trăiesc în comuniune cu natura, sunt simpli, buni, primitori, totul este verde și frumos”, a conchis Corneliu Țepeluș.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *