Astăzi, 5 iulie, vor fi afișate rezultatele primei sesiuni a Balaureatului

Peste 135.000 de candidați care au participat la prima sesiune a Bacalaureatului,în cele 439 de centre, vor afla în cursul zilei de astăzi, 5 iulie, rezultatele la examen. Lucrările au fost corectate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care au avut loc probele.

Tot azi se pot depune contestațiile în intervalul orar 16.00-20.00, urmând ca rezultatele finale să fie făcute publice în data de 10 iulie. În conformitate cu prevederile metodologice, în urma evaluării lucrărilor contestate, „nota iniţială se poate modifica, după caz, prin creştere sau descreştere, prin nota acordată la contestaţii”. Nota comisiei de contestaţii este cea finală, întrucât nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferenţă între nota de la evaluarea iniţială şi cea de la contestaţii.Pentru ca un candidat să fie considerat promovat, trebuie să îndeplinească următoarele condiții: sustinerea tuturor probelor de evaluare a competentelor lingvistice si digitale, sustinerea tuturor probelor scrise si nota 5 la fiecare dintre acestea, precum si obtinerea mediei 6, cel putin, la probele scrise.

În urma simulării naţionale a examenului de Bacalaureat, din martie 2017, datele statistice transmise de inspectoatele şcolare judeţene au relevat că ponderea elevilor de clasa a XII-a cu medii care le asigură promovarea (6 şi peste 6) a fost de 38,23% (43.978 de elevi din 115.022 de elevi prezenţi). Rezultatul este aproape la acelaşi nivel cu cel din anul trecut, 38,39%.

De asemenea, absolvenţii care obţin 10 la examenul de bacalaureat vor avea acces gratuit la festivalurile Neversea din Constanţa şi Untold de la Cluj-Napoca, iar elevii care s-au înscris la sesiunea din vară a bacalaureatului vor putea cumpăra abonamente cu reducere la cele două manifestări. Festivalul Untold are loc între 3 – 6 august la Cluj-Napoca, iar festivalul Neversea este programat să se desfăşoare între 7 – 9 iulie, la Constanţa.

În 2016, rata de promovabilitate  a primei sesiuni a bacalaureatului a fost, înainte de contestații, de 66,7 la sută, iar după contestații a crescut la 68,1 la sută. La sesiunea a doua a bacalaureatului rata de promovabilitate în 2016 a fost de 25,7 la sută.

Absolvenții de liceu care nu au promovat la prima sesiune de bacalaureat, au posibilitatea de a da un nou examen. Sesiunea bacalaureat august-septembrie 2017 va începe cu înscrierea elevilor, în perioada 11 – 14 iulie 2017.

Lucian Ionescu

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *