Efectele miraculoase ale zațului de cafea

Cafeaua a fost intens studiată la nivel internaţional şi, în urma acestor vaste cercetări, experţii au concluzionat că acest produs prezintă beneficii asupra sănătăţii şi stării de bine, în general. De asemenea, cafeaua are efect terapeutic în cazul mai multor boli pe care ar putea sa le țină sub control sau chiar ar ajuta la evitarea acestora: cancerul de colon,boala  Parkinson, groaznicul Alzheimer și chiar diabetul de tip II. Din cercetările efectuate, cercetătorii  susțin de pildă, că femeile care consumă zilnic între 2 si 3 cești cu cafea au un soi de protecție împotriva cancerului de sân. Pe scurt, explicația ar sta în efectul cafelei asupra hormonilor feminini, estrogenii.

Iar dacă lichidul maroniu este atât de benefic pentru organismul nostru, câți dintre noi dăm importanță la ceea ce rămâne la fundul ibricului – zațul de cafea? Ei, bine, zațul are mai multe efecte decât credeți. Dar, haideți să le luăm pe rând.

Tratament eficient anticelulita. Zațul de cafea este foarte eficient pentru tonifierea pielii. Amestecă zațul de cafea cu ulei de măsline, un albuș de ou, vitamina E uleioasa și masează pielea usor, o dată pe săptămână. Aplică pe coapse și fund, după care învelește zona în folie de plastic. După 15-20 de minute se îndepărtează plasticul, iar zațul se clătește cu apă caldă. Lasă să acționeze o jumătate de oră.
Tratament anticearcane. Zațul de cafea este un anticearcăn natural. Amestecă o linguriță de zaț de cafea cu o linguriță de iaurt sau brânză proaspătă și adaugă câteva picături de lămâie. Lasă masca la frigider un sfert de oră. Aplică apoi masca cu zaț de cafea pe conturul ochilor și las-o să acționeze 10 minute. Îndepărtează masca cu ajutorul unei dischete.

Tratament împotriva punctelor negre. Amestecă trei linguri de miere cu o lingură de zaț de cafea, două linguri de praf de scorțișoară și apă caldă. Aplică masca pe fată și las-o să acționeze o jumătate de oră. Folosește masca cu zaț de cafea și miere timp de o lună, o dată pe săptămână, iar rezultatele vor apărea rapid. Mierea va cicatriza, dezinfecta și emolia pielea, iar zațul de cafea va elimina punctele negre si acneea.

Masca și scrub pentru a combate ridurile. Combinat cu un ou, zațul de cafea este foarte eficient în combaterea ridurilor și a micilor imperfecțiuni ale tenului. Dacă îții dorețti o piele uniformă și catifelată, amestecă într-un bol trei linguri de zaț de cafea cu un albuș de ou și o lingură de zahăr brun până când obții o pastă omogenă. Aplică masca obținută pe față și las-o să acționeze aproximativ 10 minute. Clătește-ți fața masând ușor pielea, pentru a elimina toate impuritățile.

Zațul are efect exfoliant. Folosește zațul de cafea în ritualul tău zilnic de îngrijire a pielii. Deoarece îndepărtează celulele moarte și stimulează producția de noi celule, zațul de cafea tonifică pielea. Amestecă ulei de măsline, vitamina E uleioasă sau ulei de jojoba cu zațul de cafea și masează pielea.

Reîmprospătează culoarea părului. Dacă ești brunetă poți folosi zațul de cafea și pentru reîmprospătarea culorii părului. Tot ceea ce trebuie să faci este să îți clătești părul cu cafea și zaț. De asemenea, acest procedeu folosește și pentru persoanele cu părul roșcat în nuanțe închise, reîmprospătând culoarea părului.

Împrospătează bronzul obținut în timpul verii. Se fierbe zațul de cafea în apa (o cana) și după ce s-a răcit aplică pe piele. Cafeaua trebuie să fie neîndulcită. Lasă-ți pielea sp absoarbă cafeaua timp de 20 de minute și apoi îndepărtează cu apă rece.

Este o variantă ieftină și eficientă pentru a-ți păstra frumusețea așa că, de acum înainte, după ce îți bei cafeaua, nu mai arunca prețiosul zaț ci folosește-l în tratamente de înfrumusețare.

Elena Jula

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *