Posturile bugetarilor din administrația publică centrală se vor bloca până la sfarșitul anului

Un grup interministerial condus de premierul Mihai Tudose, va începe zilele acestea o analiză pe un program de raționalizare a cheltuielilor publice. Acest lucru va implica și blocarea posturilor din administrația centrală unde lucrează 500 000 de oameni. Referitor la acest lucru, președintele PSD, Liciu Dragnea a afirmat: ” S-au făcut foarte multe angajări, în condițiile în care noi stabilisem, ca decizie strategică, la începutul guvernării, în ianuarie, că vor avea loc diminuări de cheltuieli de 10% din toată natura cheltuielilor publice. Și se pare că s-a scăpat la angajări în administrația centrală. În administrația locală nu este cazul, ei vor avea libertate în limitele bugetare pe care le au”.

Potrivit ordonanței, se suspendă, până la data de 31 decembrie 2017, “ocuparea prin concurs a posturilor vacante din cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice, indiferent de modul de finanţare a acestora, cu următoarele excepții: a) înalţii funcţionari publici; b) posturile vacante din cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice nou-înfiinţate, potrivit legii; c) personalul de specialitate din cadrul instituțiilor și autorităților publice care au ca obiect de activitate gestionarea asistenței financiare comunitare acordate României de către Uniunea Europeană; d) personalul care desfășoară activități aferente Programului Național de Cadastru și Carte Funciară 2015-2023; e) posturile unice, ale căror atribuţii specifice nu se regăsesc la celelalte posturi din cadrul structurii organizatorice a autorităţilor şi instituţiilor publice; f) posturile diplomatice ale Ministerului Afacerilor Externe; g) posturile temporar vacante; h) funcţiile publice de conducere generale și specifice, funcţiile publice de conducere cu statut special şi posturile militare de conducere; i) posturile din cadrul aparatului sistemului judiciar; j) personalul încadrat la cancelaria prefectului”.

Conform ordonanței pusă în dezbatere, posturile bugetarilor din administrația publică centrală vor fi blocate, cel puțin până la sfâșitul acestui an, iar administrațiile locale vor lua astfel de măsuri, funcție de limitele bugetare proprii.

George Ifrim

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *