Glorie militarilor români care au murit în luptă pentru apărarea țării

Foto: Independent.md

Foto: Independent.md

În cadrul programului Centenarul Primului Război Mondial, la poligoanele de instrucție de la Cincu, Smârdan și Babadag, militarii forțelor terestre din Divizia 2 Infanterie ”Getica”, au marcat, în noaptea de luni spre marți, împlinirea a 100 de ani de la începerea bătăliei de la Mărăști, printr-un exercițiu multinațional – Saber Guardian 17.

La poligonul de la Babadag, în noaptea de 10-11 iulie, Batalionul 345 Artilerie ”Tomis” din cadrul Brigăzii 9 Mecanizată ”Mărășești”, a tras salve de tun, pentru cinstirea faptelor de eroism ale soldaților români din Primul Război Mondial, care au apărat cu propria viață pământul țării. ”Brigada 9 Mecanizată ‘Mărășești’ este continuatoarea tradițiilor de luptă ale Diviziei 9 Infanterie care a participat în Primul Război Mondial la luptele crâncene de la Mărășești și duce mai departe gloria, onoarea și eroismul militarilor dobrogeni’, se arată în comunicatul de presă semnat de locotenent colonel Cătălin Crăcea din cadrul Brigăzii  9 Mecanizată ‘Mărășești’.

În bătălia de la Mărășești au murit 1.469 militari români și 3.052 au fost  răniți. Ofensiva de acum un secol a început în dimineața zilei de 11 iulie 1917, la ora 03.50, și s-a încheiat pe data de 19 iulie, Armata a 2-a fiind condusă de generalul Alexandru Averescu.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *