Medicii rezidenți vor primi în continuare bursa de 670 de lei pe lună

Foto: Caon

Foto: Caon

Legea salarizării privind rezidențiatele, promite majorări salariale pentru medici, numai că, așa cum este prevăzut în lege, bursele ar trebui să fie anulate. Așadar, chiar dacă medicii rezidenți ar urma să primească anul viitor 1200 de euro pe lună, până atunci nu vor mai primi acea bursă în valoare de 670 de lei. În urma sesizărilor venite la ministerele Sănătății și Muncii, acestea au revenit asupra problemei create. Pus un fața unei situații deloc plăcute, Liviu Dragnea a afirmat: ”A fost o scapare în lege. Mai și greșim. Mai greșesc și ei, mai greșim și noi. Important e că le vedem și le reparăm rapid.

Luni, premierul Mihai Tudose a cerut ministrului Muncii să rezolve această situație și să găsească o soluție. Pe ordinea a ședinței de joi, Lia Olguța Vasilescu a prezentat un proiect de ordonanță pentru modificarea Ordonanței 18/2009, privind organizarea și finanțarea rezidențiatului.

Incercând să dreagă busuiocul, așa cum se spune, premierul Mihai Tudose a dorit să puncteze chiar la începutul ședinței de guvern rezolvarea situației astfel: “Înțeleg că este rezolvată și vom aproba clarificarea acordării burselor pentru medicii rezidenți. Mulțumesc atât domnului ministru Bodog, doamnei ministru Lia Olguța Vasilescu, precum și Ministerului Justiției pentru soluțiile găsite”.

Lucian Ionescu

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *