Tragerea la sorți a decis. Iar avem meciuri grele

După tragerea la sorți de vineri, la sediul UEFA de la Nyon (Elveția), oltenii de la CS Universitatea Craiova vor înfrunta pe italienii de la AC Milan, meci ce va conta pentru turul al treilea preliminar al Europa League. AC Milan, după 28 de ani, joacă în cupele europene cu o echipă românească. Ultima oară a învis-o, fără drept de apel, în finala Ligii Camionilor, pe Steaua București, cu scorul de 4-0.

Meciuri , cel puțin la fel de interesante, o să vedem și între ”câinii roșii” de la FC Dinamo București și bascii de la Athletico Bilbao, conform tragerii la sorți de la Nyon. Elevii lui  Jose Angel Ziganda, noul tehnician al echipei Athletico Bilbao, au amintiri nu prea plăcute despre România. Prima oară când au jucat aici a fost acum cinci ani când au pierdut finala Europa League  în fața conaționalilor de la  Athletico Madrid.

Învingând pe teren propriu cu scorul de 3-1 formația azeră Zira FK, echipa Astra va afla după meciul retur de la Baku dacă va trece în turul 3 al Europa League. În cazul în care va reuși să treacă de turul 2 preliminar, va întâlni formația ucraineană FC Oleksandria.

Meciurile din turul 3 preliminar al Europa League se vor disputa pe 27 iulie — turul și 3 august — returul.

Pentru Champions League nu prea sunt surprize notabile.

Vicecampioana FCSB va juca, în turul 3 preliminar al celei mai importante competiții continentale cu echipa cehă FC Viktoria Plzen.

În schimb, după meciul retur contând pentru turul 3 preliminar al Champions League, dintre APOEL Nicosia (Cipru) și F19 Dudelange (Luxemburg),   se va afla cine va înfrunta campioana României, Fc Viitorul Constanța. Meciurile turului 3 se vor disputa pe 25/26 iulie-tur și ½ august- retur.

Lucian Ionescu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *